Gaziantep'te İYİ Parti'de Kongre Heyecanı! Gaziantep İyi Partide İl Başkanlığı İçin Hangi İsimler Geçiyor?

Gaziantep'te İYİ Parti'de  Kongre Heyecanı! Gaziantep İyi Partide İl Başkanlığı İçin Hangi İsimler Geçiyor?
İYİ Parti’de 22 Ocak 2023 tarihinde yapılacak olan İl Kongresi öncesi heyecan dorukta. İYİ Parti Genel Merkezi’ne İl Başkanlığı için 17 ismin başvuruda bulunduğu iddiası gündemde iken, ‘’İl Başkanı kim olacak?’’ sorusu da kulislerde en çok konuşulan konu oldu. Öte yanda İl Başkanlığı için İzzettin Şahin, Şerif Başkülekçi ve İsmet Şerbetçi’nin isimleri ön plana çıkıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında, Başkanlık Divanı, Milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda partinin 3’üncü olağan kurultayının yapılması kararı alındı. Kurultay sürecinin 7 Ekim’de ilçe ve il kongreleriyle başlaması ve ardından 3’üncü olağan kurultayın yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca genel seçimlerde milletvekili adayı olacak partililerin, teşkilatlarda boşluk olmaması için il ve ilçe kongrelerinde aday olmamaları konusunda tavsiye kararı alınmıştı.


İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANDI!

Kongre kararının ardından  İYİ Partide Şahinbey'de Metin Aslan, Şehitkamil'de Ali Pişkin, Nizip'te Abdullah Yıldız, İslahiye'de Cemal Korkmaz, Oğuzeli'nde Hasan Gazi Emre, Karkamış'ta Abdurrazzak Bozkurt, Araban’da Muttalip Yılmaz, Yavuzeli'nde Veli Dalkılıç ve Nurdağı'nda Bünyamin Tek ilçe başkanı seçildi.


Bu seçimlerle birlikte ilçe kongreleri tamamlanırken, gözler de İl kongresine çevrildi.

SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZLA DEVAM EDECEĞİZ!

Gaziantep Teşkilatlarında kongre heyecanı yaşandığını söyleyen İYİ Parti Gaziantep İl Başkanvekili İzzettin Şahin, “Kongre sürecini tamamladıktan sonra secim çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Şu anda ülke gündemi seçime odaklanıyor. İyi Parti ülke genelinde ilerliyor. Gaziantep’te de iyi bir şekilde ilerliyoruz. El birliği ile biz partimizi Gaziantep’te özlenen ve istenen yere getirmek için uğraşacağız. Burada biz yönetimde olalım veya olmayalım hiç önemi yok. Sonuçta İyi Parti’nin başarısı için, Gaziantep’in başarısı için çalışacağız.”

İYİ PARTİ’NİN OY ORANI ARTTI

İYİ Parti’nin Gaziantep’teki durumuna ilişkin açıklamalarını sürdüren Şahin, “Biz özel bir anket yaptırmadık. Fakat bildiğimiz kadarıyla Gaziantep’te ve Türkiye genelinde de yükselişimiz devam ediyor. Sadece Gaziantep’te oy oranımız şu anda yüzde 15 oranının üzerinde” şeklinde konuştu.


5 YILDA 4 İL BAŞKANI DEĞİŞTİ!

Kurulduğu günden bu yana İzzettin Şahin, Mehmet Serkan Karakuş, Oğuz Hocaoğlu ve Celal Yıldırım’ın İl Başkanlığı görevine geldiği İYİ Parti’de, Hocaoğlu dışında kalan isimler, atama ile görevlendirilmişti. Yıldırım’ın vefatının ardından İYİ Parti’de İl Başkanvekili İzzettin Şahin başkanlığında kongreler yapılıyor.

İl Başkanlığı için ise İzzettin Şahin, Şerif Başkülekçi ve İsmet Şerbetçi isimleri öne çıkıyor.


22 Ocak 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerle birlikte, ‘’İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı kim olacak?’’ sorusu da yanıt bulmuş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.