Kastamonu Bozkurt Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Kastamonu Bozkurt Belediye Başkanı Hangi Partiden?
Hangi partiden olduğu merak edilen belediyelerden bir tanesi olan Kastamonu Bozkurt belediyesi ile ilgili merak edilen detaylar ve Kastamonu Bozkurt Belediye Başkanı hangi partiden? sorusunu cevabını sizler için hazırladık...

Kastamonu Bozkurt Belediye Başkanının dahil olduğu parti Adalet ve Kalkınma Partisidir. 31 Mart 2019 ‘daki belediye başkanlığı seçimlerindeki sonuca göre seçilen Muammer YANIK 2003 yılında Yozgat ili İl Özel idaresi müdürlüğüne başladıktan sonra; 2006 yılında yine Yozgat İl Özel idaresi genel sekreter yardımcılığına, daha sonra da genel sekreterliğine geçtikten sonra, Ak Parti Bozkurt parti adaylığından Bozkurt Belediye Başkanı olmak için adaylık koymuştur.

Kastamonu Bozkurt Belediye Başkanı Kimdir?

Kastamonu Bozkurt Belediye Başkanı, Muammer Yanık evli ve iki çocuk babasıdır. 1965 yılında Kastamonu ilinde bulunan Bozkurt ilçesinde doğan Muammer Yanık, ilk- orta öğrenimini ve lise eğitimini Zonguldak’ ta tamamladıktan sonra üniversitede Anadolu Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü’nü okudu. 1988 yılında Bozkurt Belediyesinde muhasebe bölümünde çalışmaya başladı.

1993 yılında Bozkurt İlçe Özel İdare Müdürlüğüne atandıktan sonra çeşitli belediyelerde çalışmaya başlayan Yanık, en son 31 Mart 2019’ da Bozkurt Belediye Başkanı seçilmiştir.

Kastamonu Belediyesi’nin 31 Mart Belediye Seçim Sonuçları

Kastamonu Belediyesi 31 Mart seçim sonuçlarına göre; 30.621 oy sayısı ve yüzde 49,5 oy oranıyla Milliyetçi Halk Partisinden Rahmi Galip Vidinlioğlu Kastamonu Belediye Başkanı seçilmiş. Adalet ve Kalkınma Partisinde olan Tahsin Babaş ise 19.091 oy ve yüzde 30,8 oy oranıyla ikinci olmuştur. Bozkurt Belediye Başkanı ise 1924 oy sayısı ile Muammer Yanık olmuştur.

Kastamonu’nun 19 ilçesinin sonuçlarından bahseder isek; Abana ilçesinde 1.156 oy sayısı ve yüzde 50,8 oy oranıyla Ak Partiden Yunus Akgül; Ağlı ilçesinde 982 oy ve yüzde 57,8 oy oranıyla Milliyetçi Hareket Partisinden Şahin Çolak; Araç ilçesinde 2.189 oy sayısı ve yüzde 57,3 oy oranıyla Cumhuriyet Halk Partisinden Satılmış Sarıkaya; Azdavay ilçesinde 825 oy sayısı ve yüzde 39,3 oy oranıyla Adalet ve Kalkınma Partisinden Osman Nuri Civelek; Bozkurt ilçesinde 1.924 oy sayısı ve yüzde 53,2 oy oranıyla Muammer Yanık; Cide ilçesinde 3078 oy sayısı ve yüzde 48,8 oy oranıyla Cumhuriyet Halk Partisinden Mehmet Eşref Mutlu; Çatalzeytin ilçesinde 724 oy sayısı ve 42,1 oy oranıyla Milliyetçi Hareket Partisinden Ahmet Demir; Daday ilçesinde 1028 oy sayısı ve 50,9 oy oranıyla Cumhuriyet Halk Partisinden Hasan Fehmi Taş; Devrekani ilçesinde 2285 oy sayısı ve 62,1 oy oranıyla Adalet ve Kalkınma Partisinden Engin Altıkulaç; Doğanyurt ilçesinde 364 oy sayısı ve 53,2 oy oranıyla Adalet ve Kalkınma Partisinden Ahmet Kaya; Hanönü ilçesinde 484 oy sayısı ve 36,1 oy oranıyla Adalet ve Kalkınma Partisinden Serkan Uçar; İhsangazi ilçesinde 976 oy sayısı ve 54,8 oy oranıyla Milliyetçi Hareket Partisinden Hayati Sağlık; İnebolu ilçesinde 3096 oy sayısı ve 51,9 oy oranıyla Adalet ve Kalkınma Partisinden Mustafa Huner Ozay; Küre ilçesinde 576 oy sayısı ve 35,2 oy oranıyla Adalet ve Kalkınma Partisinden Salih Turan; Pınarbaşı ilçesinde 673 oy sayısı ve 43,6 oy oranıya Adalet ve Kalkınma Partisinden Şenol Yaşar; Seydiler ilçesinde 598 oy sayısı 34,8 oy oranıyla Milliyetçi Hareket Partisinden Mehmet Erdoğan; Şenpazar ilçesinde 722 oy sayısı 69,2 oy oranıyla Adalet ve Kalkınma Partisinden Cem Çınar; Taşköprü ilçesinde 4412 oy sayısı ve 44,8 oy oranıyla Milliyetçi Hareket Partisinden Abdullah Çatal; Tosya ilçesinde 8498 oy sayısı ve 46,7 oy oranıyla Milliyetçi Hareket Partisinden Volkan Kavaklıgil başkan olmuştur.

Kastamonu’nun Daha Önceki Belediye Başkanları Kimlerdir?

Kastamonu ilinin daha önceki belediye başkanları 1984’ten itibaren sırayla Ali Köse, Faruk Nuhoğlu, Süleyman Yücel, Ali Büyükşen, Turhan Topçuoğlu, Tahsin Babaş ve şuan aktif olarak görev yapan Rahmi Galip Vidinlioğlu’dur.

Bozkurt Belediye Başkan Yardımcıları Kimlerdir?

Bozkurt Belediyesi Başkan Yardımcılığını şu an aktif olarak Ahmet Aydın yapmaktadır.

Kastamonu Bozkurt Belediyesi Faaliyetler ve Projeleri Nelerdir?

Kastamonu Bozkurt Belediyesi faaliyet ve projelerine örnek olarak stadyum, kariyer merkezi, gençlik merkezi, kurbanlık kesim yeri tayini, spor alanları, çevre düzenlemeleri, ulaşım hizmetleri, hastane ve otogar projeleri verilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.