Bakırköy Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Bakırköy Belediye Başkanı Hangi Partiden?
Hangi partiden olduğu merak edilen belediyelerden bir tanesi olan Bakırköy belediyesi ile ilgili merak edilen detaylar ve Bakırköy Belediye Başkanı hangi partiden? sorusunu cevabını sizler için hazırladık...

Bakırköy Belediye Başkanının dahil olduğu parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Op. Dr. Bülent Kerimoğlu 2010-2011 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul il sekreterliğini yapmıştır. 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı oldu. 2014 ve 2019 da yapılan genel seçimlerde Bakırköy Belediye Başkanı seçilerek 2 kez üst üste belediye başkanlığı yapmıştır ve aktif bir şekilde de görevine devam eder.

Bakırköy Belediye Başkanı Kimdir?

Bakırköy Belediye Başkanı Operatör Doktor Bülent Kerimoğlu evli ve iki çocuk babasıdır. 1970 yılında Ardahan ilinde doğan Kerimoğlu ilk, orta öğrenim ve lise eğitimini Ankara’da tamamlamış, üniversite yıllarını Sivas’ta geçirip 1991 yılında tıp fakültesinden mezun olmuştur. Asistanlık eğitimini İstanbul’da Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde yaptıktan sonra Çocuk Kalp Cerrahisi alanında gözlem yapmak için İngiltere’ye gitmiş; yaklaşık 16 ay boyunca orada çalışmıştır. Daha sonra İstanbul’a geri dönüp uzman hekim olarak uzunca bir süre çalışmıştır. 2010 yılında da siyasete adım atmıştır.

Bakırköy Belediyesi’nin 31 Mart 2019 Yerel Seçim Sonuçları

Bakırköy Belediyesi’nin 31 Mart 2019 ‘da yapılan yerel seçiminin sonuçlarına göre Bülent Kerimoğlu 77.174 oy alarak toplam oyların yüzde 56.86 ‘ sı ile birinci sırada olmuş ve tekrardan belediye başkanı seçilmiştir. İkinci sırada olan Ak Partili Mehmet Umur 33.676 oy almıştır, yüzde 24.81 oranına sahiptir. Arkalarından gelen İyi Partili Ateş Ünal Erzen yüzde 9.26, Demokratik Sol Parti üyesi Ali Fatinoğlu yüzde 6.61 oy almıştır.

Bakırköy’ün Daha Önceki Belediye Başkanları Kimlerdir?

Bakırköy Belediyesinin daha önceki başkanlarını günümüzden geriye doğru sıralarsak ilk başta 2014’ten beri görevde olan Bülent Kerimoğlu’nu söylemek lazım. Daha öncesinde İyi Parti üyesi olan 10 yıl boyunca çalışmış Ateş Ünal Erzen ikinci sıradadır.1996-2004 yılları arasında Ahmet Bahadırlı, 1992-1995 yılları arasında Ali Talip Özdemir, 1989-1991 yılları arasında Yıldırım Aktuna, 1984-1989 yılları arasında da Kemal Naci Ekşi belediye başkanlığını yapmıştır.

Bakırköy Belediye Başkan Yardımcıları Kimlerdir?

Bakırköy Belediye Başkan Yardımcıları:

  • Taşkın Toprak,
  • Cavit Ganiç,
  • Taner Öğünç,
  • İhsan Bahri Bellek,
  • Nagihan Tetik,
  • Av. Mutlu Aydın Güneşlidir. 

Bakırköy belediyesi başkanı Bülent Kerimoğlu ‘ nun yardımcılığını yapan bu isimler belediyenin yaptığı birçok faaliyette aktif olarak rol almaktadır.

İş bölümü yapan belediyede Taşkın Toprak tiyatro, ruhsat ve denetim, muhtarlık işleri müdürlüklerine; Cavit Ganiç imar, park ve bahçe, zabıta, fen işleri ve emlak müdürlüklerine; İhsan Bahri Bellek insan kaynakları ve eğitim, mali hizmetler ve destek hizmetleri müdürlüklerine; Avukat Mutlu Aydın Güneşli hukuk, teftiş, yazı işleri, spor işleri müdürlüklerine; Nagihan Tetik ise sağlık ve temizlik işleri müdürlüklerine bakmaktadır.

Bakırköy Belediyesi Faaliyetleri Nelerdir?

Bakırköy Belediyesi Faaliyetleri 2005’ten beri halka açık bir şekilde raporlanmaktadır. Objektif ve şeffaf bir yönetimle çalışan Bakırköy Belediyesi’nin birçok faaliyeti bulunup, en önemlileri çevre ve şehircilik kalkınması için yapılan çalışmalardır. Belediye, Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için çalışmalar yapmaktadır.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 17 maddeden oluşup yoksulluğa ve açlığa son vermeyi, sağlıklı bireyler yetiştirmeyi, nitelikli eğitimi ve toplumdaki cinsiyet eşitliğini sağlamayı, temiz suyun sağlanması ve korunmasını, erişilebilir temiz enerji kaynaklarını kullanmayı, ekonomik büyüme sağlamayı, sanayi ve altyapıyı geliştirmeyi, sürdürülebilir yaşam alanlarını oluşturmayı, sorumlu tüketim ve üretimi sağlamayı, iklim değişiminin etkilerini en aza indirmeyi çalışmayı, su ve karadaki yaşamının devamlılığını sağlamayı ve barış içinde bir toplum yaratmayı hedefler.

Bakırköy Belediyesi’nin Devam Eden Projeleri Nelerdir?

Bakırköy Belediyesi’nin devam eden projeleri:

  • Şehit ailesi ve çocuklarına ücretsiz kırtasiye ve kitap desteği sağlanması,
  • Sokak çocukları için yuva arayışı,
  • Bakırköy’de spor yapmayan kalmasın projesi,
  • Herkes için sanat adı altındaki projeyle insanlara sanatı aşılamaktır.
  • Bakırköy Belediyesi Başkanı Bülent Kerimoğlu önceliği çocuklar yani gelecek nesil olmak üzere birçok faaliyete imza atmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.