Alanya Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Alanya Belediye Başkanı Hangi Partiden?
Hangi partiden olduğu merak edilen belediyelerden bir tanesi olan Alanya belediyesi ile ilgili merak edilen detaylar ve Alanya Belediye Başkanı hangi partiden? sorusunu cevabını sizler için hazırladık...

Alanya Belediye Başkanı’nın dahil olduğu parti Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Belediye seçimlerinde MHP’den aday olan Adem Murat Yücel 94056 oy sayısı ve yüzde 57.6 oy oranıyla Antalya iline bağlı Alanya Belediye Başkanı seçilmiştir.

Alanya Belediye Başkanı Kimdir?

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel 25 Mayıs 1975 yılında Alanya’da doğdu. İlk öğrenim, orta öğrenim ve lise eğitimini Alanya’da tamamlayan Adem Murat Yücel; üniversite eğitimini Konya Selçuklu Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun olarak bitirmiştir. İş hayatında çeşitli çalışmalar yapan Adem Murat Yücel, 2001 yılında siyasi hayata atılmıştır.

2004 yılında Kestel ilçesi belediye başkanı olarak seçilen Yücel, 2009’da belediye başkanlığı seçimini tekrardan kazanmıştır. 30 Mart 2013 ‘te Milliyetçi Halk Partisine geçen Yücel 2014 yılındaki yerel seçimlerle Alanya Belediye Başkanlığı yapmaya başlamış daha sonraki 31 Mart 2019 seçimlerinde de aday olup kazanmıştır.

Evli ve üç çocuğu olan Adem Murat Yücel İngilizce ve Rusça konuşabiliyor.

Alanya Belediyesi’nin 31 Mart Belediye Seçim Sonuçları

Alanya Belediyesi’nin 31 Mart Belediye Seçim sonuçlarında ilk sırayı seçimi kazanan 94056 oy sayısı, yüzde 57,6 oy oranıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nden Adem Murat Yücel olmuştur. Arkasından gelen 59165 oy sayısı, yüzde 36,2 oy oranıyla İyi Parti’den Abdullah Sönmez olmuştur.

Alanya’nın bağlı olduğu Antalya şehrinde ise 714301 oy sayısı ve yüzde 50,62 oy oranıyla Cumhuriyetçi Halk Partisi’nden Muhittin Böcek kazanmıştır. Arkasından gelen Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Mehmet Menderes Tevfik Türel 652880 oy sayısı, yüzde 46,27 oy oranına sahiptir.

Alanya Belediyesi’nin Daha Önceki Başkanları Kimlerdir?

Alanya Belediyesi’nin daha önceki başkanları 1901 yılından itibaren sırasıyla;

  • Ahmet Asim Bey,
  • Hacı Hafız Kadri,
  • Ahmet Talat Görgün,
  • Hüsnü Şifa,
  • Hüseyin Hacıkadiroğlu,
  • Hüseyin Okan,
  • Şükrü Ulusoy,
  • Mithat Görgün,
  • Yahya Barçin,
  • İzzet Azakoğlu,
  • Eşref Kahvecioğlu,
  • Şevket Tokuş,
  • Sıtkı Ulu,
  • Müstakbel Dim,
  • Cengiz Aydoğan,
  •  Mustafa Bekar,
  • Hasan Sipahioğlu,

Ve en sonda 2014’ten beri Alanya Belediye Başkanlığı’nı yapan Adem Murat Yücel’dir.

Alanya Belediye Başkanı Yardımcıları Kimlerdir?

Alanya Belediye Başkanı Yardımcıları Nazmi Yüksel, Tunahan Kasapoğlu, Abdullah Akbaş, Ali Yenialp, Mehmet Gülen’dir. Mali Hizmetler, Temizlik İşleri, İnsan Kaynakları ve Eğitim, Bilgi İşlem, Sosyal Yardım İşleri, Hukuk İşleri, Zabıta, Plan ve Proje, Yazı İşleri, Tiyatro, Destek Hizmetler, Emlak ve İstimlak, Park ve Bahçeler, Veteriner İşleri, Spor İşleri, Kırsal Hizmetler, İmar ve Şehircilik, Kültür ve Sosyal İşler, Fen İşleri, Özel Kalem, Yapı Kontrol, Kentsel Tasarım, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü gibi kollara ayrılan alt bölümleriyle Alanya Belediyesi şehir planlaması ve turizm gibi önemli konularda tanınan belediyelerdendir.

Alanya Belediye Başkanı’nın Faaliyetleri Nelerdir, Projeleri Nelerdir?

Alanya Belediye Başkanı’nın faaliyetleri ve projelerine örnek vermek gerekirse öncelikli olarak turizm, şehir ve çevrecilik faaliyetleri, güneş ve enerji santralleri yapımı, gübre üretimi, ulaşım ve altyapı çalışmaları, spor alanları ve merkezleri kurulması, eğitim merkezleri kurulması, gündüz bakım evleri kurulması, sosyal hizmetler, öğrenci yurtları kurulması, aşevi kurulması, gastronomi merkezleri kurulması, hayvan barınakları gibi çok yönlü projeler verilebilir.

Alanya Belediyesi Başkanı Adem Murat Yücel ve ekibi birlikte birçok yardım faaliyetleri de düzenleyerek Alanya halkının kalkınması için çokça uğraşmıştır. Son zamanlarda düşünülen mega projeleriyle çevre il ve ilçelerde de örnek bir belediye olarak gösterilen Alanya Belediyesi eğitim programları ve bütüncül kalkınmaya yönelik adımlarıyla hem Alanya iline hem de Antalya ilçesine çokça turizm geliri kazandırmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.