Gaziantepli Hangi Baklavacı İflas Etti? TÜRKİYE GAZİANTEP'Lİ MİLYONLUK BAKLAVACI'NIN İFLASINI KONUŞUYOR! HADİSE HAKLIYMIŞ

Gaziantepli Hangi Baklavacı İflas Etti? TÜRKİYE GAZİANTEP'Lİ MİLYONLUK BAKLAVACI'NIN İFLASINI KONUŞUYOR! HADİSE HAKLIYMIŞ
TÜRKİYE'nin en eski ve ünlü baklava zincirlerinden Gaziantepli baklavacı Burhan Dinçerler'in kurduğu Hacı Sayid baklava markası battı. Tarihi 1960'lı yıllara kadar dayanan Hacı Sayid baklavaları, bir süre önce içine düştüğü mali problemler nedeniyle konkordato istemişti.

Hacı Sayid'in sahibi Hadise'nin eski kayınpederi 


Türkiye'nin en bilindik markalarından biri olan Hacı Sayid'in sahibi şarkıcı Hadise'nin eski kayınpederi Burhan Dinçerler ile kardeşi Mehmet Dinçerler'di. Hadise, Burhan Dinçerler'in oğlu Mehmet Dinçerler ile evlenmiş ama eşiyle 5 ay sonra soluğu mahkemede almıştı. Hadise'nin boşadığı eski eşi Mehmet Dinçerler'in de Hacı Sayid baklavalarından yüzde 25 hissesi bulunuyordu. 

Hacı Sayid'in içini boşaltmışlar

İflas duruşmasında küçük hissedar Mehmet Dinçerler’in avukatı Hicran Akkaya Şenol şoke eden açıklamalar yaptı. İddiasına göre Hacı Sayid baklava şirketinin içi boşaltıldı. Avukat mahkemede şunları söyledi: 

-'Piyasa borcu ile SGK ve vergi borçları bu şirketin üzerinde bırakılıyor. Şirketin mali kaynakları, grup şirketlerine devredilmiş. Mahkeme, yönetim kayyumu atamadığı için şirketin içi boşaltıldı. Yargıtay’a gitmeden önce borca batık olmayan şirket, Yargıtay’a gittikten sonra borca batık hale geldi. Şirketin içi boşaltıldı. Tüm bunları daha önce de mahkemeye bildirdik.'

BURHAN DİNÇERLER VE HACI SAYİD BAKLAVALARININ HİKAYESİ!

GAZİANTEP’te 1961 yılında dünyaya gelen Burhan Dinçerler, aileden baklavacı. Amcasının yanında çıraklık yaparak yetişen Burhan Dinçerler, Laleli'deki aile işletmesinde işi kapmış. 

"İş kurmak ve patron olmak” en büyük hayalimdi diyen, Burhan Dinçerler, ünlü Hacı Sayid baklavaları zincirinin ilk adımını Şirinevler’de açtığı 20 metrekarelik dükkanıyla atmış. Bir yıl yalnız çalıştıktan sonra abisini ve babasını da yanına alıyor. 

1985 yılı Hacı Sayid baklavaları için dönüm noktası oldu. Yenibosna’da 600 metrekarelik fabrikayı 1985 yılında kuruldu. Hızla büyüyen Hacı Sayid markaları sadece anadolu yakasında 43 mağaza ile bir zincir haline geldi. 

Hacı Sayid ismi nereden geliyor?


Hacı Sayid baklavaları adını duyan haliyle sahibinin ismi olduğunu düşünüyor. Burhan Dinçerler ismin hikayesini şöyle anlatıyor: 


-“Şirketi kurduğum sırada ‘ne isim koyalım?’ noktasında öneri babamdan geldi, ‘Büyük babamın ismini koyalım’ dedi. Biz de ‘Hacı Sayid’ dedik ama sonuna oğullarını ekledik, malum o dönemde neredeyse tüm baklavacıların kullandığı buydu. Modaya uyduk diyelim. Marka bilincinin oturması ve kurumsallaşma sonrası. Tabelaların tümü değişti ve öze döndük. Hacı Sayid olarak devam ettik ve oğullarını attık.”

Oğlu Mehmet Dinçerler Gloria Jean’s kahve zincirinin sahibi

Burhan Dinçerler'in oğlu Mehmet Dinçerler, Amerika’dan kahve zinciri kurma hayaliyle dönmüş. Gloria Jean’s kahve zincirinin haklarını alan Mehmet Dinçerler, kısa sürede işlerini büyütüp babasını da sollamış. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.