'Kurak Günler' Son 10 Yılın En İyisi

'Kurak Günler' Son 10 Yılın En İyisi
Tepenin Ardı, Abluka ve Kız Kardeşler filmlerinin yönetmeni Emin Alper, kariyerinin dördüncü uzun metrajı Kurak Günler’le gündemde.

Tepenin Ardı, Abluka ve Kız Kardeşler filmlerinin yönetmeni Emin Alper, kariyerinin dördüncü uzun metrajı Kurak Günler’le gündemde. Özellikle filminin ilk senaryo aşamasında kültür bakanlığından destek alan usta yönetmenin daha sonrasında senaryosunu değiştirdiği iddiaları ortaya atılmıştır. 2022 Cannes Film Festivali’nde belirli bir bakış bölümünde gösterilen Kura Günler, ardından ise Antalya Altın Portakal ve Ankara Film Festivali gibi önemli festivallerden sayısız ödüller almayı başardı. İzleyenlerin son dönem Türk sinemasının en çarpıcı ve başarılı filmi şeklinde yorumlar yaptığı Kurak Günler, 9 Aralık itibariyle sinema salonlarında yerini aldı. Festival filmi statüsündeki yapımlara nazaran ülke genelinde oldukça geniş bir salon hakimiyeti alan film hayli dikkat çekiyor.

Sosyal Medyada Gündem Oldu

Kurak Günler’in gösterime girmesine iki gün kala sosyal medyada paylaşım yapan yönetmen Emin Alper, filmin bakanlık tarafından verilen para desteğinin faiziyle geri istendiğini açıkladı. Bu paylaşım üzerine binlerce sinemasever Kurak Günler’e bilet alacağını belirtirken, önceki düzenlenen basın gösteriminde de filme oldukça olumlu yorumlar geldi.

‘’ Türk sinemasını başka bir noktaya taşıyacak!

Kurak Günler’i izleyen sinema yazarları ve basın mensupları Emin Alper’in ustalık eseri gerçekleştirdiğini belirtirken, ortaya çıkan için Türk sinemasında çok iyi bir nokta kuracağını vurguladı. Özellikle de yönetmenin gerçekçi ve rahatsız edici bir sinema diline sahip olduğu vurgulanıyor. Bu hususta sinema salonlarının nasıl bir sonuca ulaşacağı da merak konusu olurken, Alper’in bu filminin uzun bir süre gündemde kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un paylaştığı Kurak Günler, su problemi yaşayan Yanıklar isminde bir kasabaya tayin olan savcı Emre’nin başından geçenleri anlatıyor. Küçük yer insanı ve hiyerarşi ile kurulu düzene karşı gelecek birçok detayı da anlatan filmde özellikle de oyunculukların hayli dikkat çekici olduğu vurgulanıyor. Yapımcılığını Kerem Çatay’ın gerçekleştirdiği Kurak Günler; en iyi yönetmen, en iyi erkek ve yardımcı erkek oyuncu ödülleri başta olmak üzere birçok film festivalinden ödüllerle ayrılmayı başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.