Gaziantep’in en ünlü sanayicisi hayatını kaybetti... Ahmet Mutafoğlu Kimdir? VİDEO HABER

Gaziantep'in ünlü sanayicisi Akteks Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mutafoğlu, geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Gaziantep’in en ünlü sanayicisi olan aslen Gaziantep’in Tabakhane doğumlu olan ve 1997 ile 2012 yılları arasında Türkiye’nin en zengin sanayicisi olan ve 20 yıl boyunca ilk 500’e giren 10. sıraya giren Akteks Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mutafoğlu vefat etti. Merhum Mutafoğlu’nun cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Bahaddin Nakıboğlu camiinde kılınacak olan cenaze namazından sonra toprağa verilecek. Ahmet Mutafoğlu'nun taziyesinin ise 17 Aralık Cumartesi günü itibariyle 118 nolu Taziye evinde kabul edileceği bildirildi.

AHMET MUTAFOĞLU KİMDİR?

Bir dönem Türkiye’nin en büyük Akrilik ve Polip fabrikası olan 10 yıldan bu yana çalışmayan Gaziantep Organize Sanayideki 1., 2. ve 3. bölgede bulunan iş adamı Ahmet Mutafoğlu, 1984 yılında Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Akteks Akrilik İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş’in sahibi. Mutaoğlu önderliğinde Akteks Akrilik İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde, 1984 yılında kuruldu. Uzun yıllar İSO 500 listesinde yer alan şirket son olarak 2011 yılı listesinde 221 milyon TL ciro, 789 çalışanı ile 407'nci sırada yer aldı. Şirketin işlerinin iyi olduğu 2000'li yılların başlarında istihdam sayısının da 2 bin 400 kişi olduğu belirtildi. Akteks, 2001 yılında enerji sektörüne girdi. O yıllarda peş peşe yatırımlar yapan şirket 2002'de Suriye'nin Halep şehrinde triko iplik tesisi, 2003 yılında Ceyhan Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde akrilik elyaf fabrikası kurdu. Bir yandan da Gaziantep'teki yatırımlarını büyüttü, ihracatta da aktif olan Akteks, Almanya, Danimarka, İtalya, Belçika, Fransa, İngiltere, Hollanda, Yunanistan, Romanya, Macaristan, Polonya, Iran, Suriye, Mısır, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan, Fas, Cezayir, Japonya, ABD, Kanada, Rusya ve Beyaz Rusya'ya ihracat yapıyordu.Akteks'te her şey yolunda giderken 2005'te Suriye'deki fabrikası yangında kullanılamaz hale geldi. Tekstil devi bu talihsiz olay sonrasında irtifa kaybetmeye başladı. 2011'den sonra İSO 500 listesinden düştü. 2015'in sonuna kadar bu İrtifa kaybı devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.