Katar Dünya Kupası'nda Şok! Fas teknik direktörü Walid Regragui'nin açıklamaları Şok Yarattı! Fas'ın Portekiz'i Elediği Maçta Taktik Veren O Gizemli Teknik Adam Belli Oldu!

Katar Dünya Kupası'nda Şok! Fas teknik direktörü Walid Regragui'nin açıklamaları Şok Yarattı! Fas'ın Portekiz'i Elediği Maçta Taktik Veren  O Gizemli Teknik Adam Belli Oldu!
Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nın en sürpriz ekibi olan Fas Milli Takımı, son 16 turunda Portekiz’i 1-0 yenerek adını yarı finale yazdırmayı başardı. Tarihinde ilk defa bu denli üst düzey bir futbol başarısına ulaşan Fas’ta teknik direktör Walid Regragui, Portekiz maçı sonrasında yaptığı açıklamalarla gündem oluşturmuştu.

Son 16 turu maçı sonrasında otel odasındayken kapısının aniden çalındığını belirten Regragui, ‘’İspanya maçı sonrasında beni biri ziyaret etti ve sabaha kadar çalıştık’’ açıklamasını yapmıştı. O geceye dair şu söylemlerde bulunan 47 yaşındaki teknik adam, ‘’İspanya zaferinin gecesinde otelde birden kapı çaldı. Kapıyı açtığımda ise onu gördüm. Elinde bir avuç kağıtla içeri girdi ve ‘’Portekiz maçını kazanmak istiyorsan beni dinle. Senin için 3 puan hazırladım’’ dedi. Başta benimle alay geçtiğini düşündüm fakat hayli ciddiydi. O gece sabaha dek bu planlar üzerine çalışıp beyin fırtınası yaptık. Kim olduğunu şuanda açıklamayacağım fakat bu zaferde onun büyük bir pay sahibi olduğunu söyleyebilirim’’ demişti.

Regragui’nin söylemekten çekindiği ismin ise Suudi Arabistan Milli Takım Teknik Direktörü Herve Renard olduğu ortaya çıktı. Dünya Kupası’nda Arjantin’i 2-1’le devirerek büyük sükse elde eden 57 yaşındaki Fransız çalıştırıcının, Fas Milli Takımı’nın da zafere erişmesi açısından önemli yönlendirme ve önerilerde bulunduğu ortaya çıktı. Başarılı bir teknik direktörün bu konuda Fas’a doğrudan yardımcı olmasının Portekiz maçındaki kaderin de belirleyen isim olduğu söyleniyor.

Fransa – Fas Maçı Ne Zaman?

Tarihindeki en büyük başarıyı elde eden Fas Milli Takımı, son dünya şampiyonu Fransa ile 14 Aralık saat 22.00’de mücadele edecek. Fransa karşısında kağıt üzerinde zayıf gözükse dahi şu zamana dek elde ettiği sürprizlerle hayli alkışı hak eden Afrika temsilcisinin neler yapacağı çok merak ediliyor. Dünya Kupası’nda son 4’e girmesinin bile futbol adına çok çok büyük bir ilerleyiş olduğunu konuşan spor otoriteleri de yaklaşmakta olan yarı final maçının futbol adına önemli şeyler yapabilecekleri konuşuluyor. Fransa – Fas yarı final mücadelesi TRT1 ekranlarından yayınlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.