Gaziantep'te Esnaf Dertli! Gaziantep Esnafı Yeni Yıla Umutsuz Giriyor!

Gaziantep'te Esnaf Dertli! Gaziantep Esnafı Yeni Yıla Umutsuz Giriyor!
Gaziantep esnafı 2023 için beklentilerini dile getirirken, “Kazanç düşüyor, giderler artıyor” sözleri ile yeni yıla umutsuz girdiklerini ifade ediyor. Gaziantep esnafı büyük sıkıntı yaşadığını, kira ve faturaları ödeyemez duruma geldiklerini belirtiyorlar.

2023 yılı öncesi yeni yıl ile ilgili görüşlerini almak için uğradığımız Gaziantep çarşısı esnafı, ciddi sıkıntılarla boğuştuklarını, yeni yıldan da umutlarını kestiklerini dile getirdiler. Görüşlerini aldığımız çarşı esnafı ‘İşlerimizde pandemiden sonrası %100 oranında bir düşme mevcut. Bu aylarda GAP turları olurdu. Normalde inanılmaz kalabalık ve yoğun oluruz, yetişemeyiz. Ama şu an hiçbir şey yok. Esnaf çok büyük sıkıntı yaşıyor. Bu durumdayken yeni yıldan umutlu olmak mümkün değil.’ İfadelerini kullandılar.

HER SİPARİŞTE ZAM YİYORUZ

Pandemiden önceki fiyatlara dikkat çeken Zincirli Bedesten esnafı, ‘’ Her şey  yüzde 1.000 arttı. Vatandaş zannediyor ki biz zam yapıyoruz. Halbuki bize de her siparişte zam geliyor. Her siparişte zam yiyoruz. Nedeni dolar ve hammaddeye zam olması. Biz Türkiye de yaşıyoruz, dolarla satış yapmıyoruz. Ama dolarla ürün alıyoruz. Şu an alım satım her şey berbat durumda ‘’ dediler.

KİRA VE FATURALARI ÖDEYEMİYORUZ

Ürünlere gelen zamla birlikte alışverişin de düştüğünü belirten çarşı esnafı, ‘’Ürünler yerli pazardan geliyor. Fakat hammaddeleri dolarla alıyorlar.

İşçiye zam, elektriğe zam… Artık insanlar baş edemiyor. Ne kadar kazanırsak kazanalım giderimizi karşılayamıyoruz. Kazancımız artmadan giderlerimiz artmaya başladı. Kazancımız daha da düşüyor. Ürünlerimin üzerine 1 yıldır zam koyamadık. Zaten satış yok, bir de ürünlere zam getirirsek hiç satamayız. Gelen zammın üstüne zam koyamıyoruz. Çünkü satış yok. Esnaf çok kötü durumda. İnsanlar aç, evlerine ekmek götüremiyorlar. Çarşıda bir sürü esnaf icralık oldu. Millet kirayı ödeyemiyor, aidatları ödeyemiyor. Esnafın aidat borçları icraya verilmiş. Bu insanlar bu borçları nasıl ödeyecek? Biz yetkililere bir şeyler anlatmaya söylemeye çalışıyoruz. Fakat kimse bizi anlamıyor dinlemiyor. Bu kadar zamlarla nasıl geçinebiliyorsunuz diye soran yok ‘’ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.