Gaziantep'te Toplu Ulaşımda Vatandaşların İsyanı Bitmiyor! “Toplu taşıma araçları yetersiz”

Gaziantep'te Toplu Ulaşımda Vatandaşların İsyanı Bitmiyor! “Toplu taşıma araçları yetersiz”
Otobüslerin tıka-basa dolu olduğunu, yetersiz otobüs ve sefer nedeniyle vatandaşların duraklarda uzun süre beklediklerini belirten HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, araç ve sefer sayılarının artırılması gerektiğini söyledi.

Otobüs sayıları ve seferlerinin yetersiz olmasının vatandaşı mağdur ettiğine dikkat çeken Başkan Göçer, Gaziantep Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunarak otobüs sayı ve seferlerinin artırılmasını istedi.

Toplu taşıma araçlarında vatandaşların rahat bir yolculuk yapması için gerekli imkanların sağlanması ve otobüs ile sefer sayılarının artırılması için çalışmaların başlatılması gerektiğini ifade eden Göçer, toplu taşımada karşılaşılan sorunlara çözüm bulunmasının elzem olduğunu belirtti.

Toplu taşımada yaşanan sorunlar nedeniyle imkânı olan vatandaşların özel araçlarını kullanmak zorunda kaldığını ve bu durumun şehir trafiğini içinden çıkılmaz bir kaosa sürüklediğine dikkat çeken Göçer, “Şehir içindeki trafik yoğunluğu nedeniyle özel araçlarını kullanan vatandaşlarda saatlerce trafikten çıkamıyor. Özellikle Karagöz ve Suburcu Caddesi, Tüfekçi Yusuf Bulvarı, Şehreküstü, Perilikaya Kavşağı, Düztepe, Eski Dülük Caddesi, Çimento Kavşağı, Yukarıbayır ve Tugay bölgesi gibi birçok bölgede trafik adeta çileye ve çekilemez bir duruma dönüşüyor. Özel ulaşım imkânı olmayan ve toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalan vatandaşlar ciddi sıkıntılar yaşıyor. Gaziantep’in ulaşım sorununu çözmek için tek çıkar yol olan toplu taşımada yaşanan sorunları çözmekle sağlanabilir. Gazianteplilerin toplu taşıma hizmetinden ilk beklentisi kalabalığa çare bulunmasıdır.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.