Ehliyet maliyetleri uçtu... 4 bin lira olan kurs ücretleri 6 bin liraya yükseldi! İşte O Tarih

Ehliyet maliyetleri uçtu...  4 bin lira olan kurs ücretleri 6 bin liraya yükseldi! İşte O Tarih
Yeniden değerleme oranının belirlenmesinin ardından, ehliyet maliyetlerine beklenen zam geldi. Sürücü kursları 4 bin lira olan kurs ücretlerini 6 bin liraya yükseltti. 10 Aralık’tan itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre B sınıfı ehliyetin sürücüye maliyeti 10 bin lirayı bulacak.

Sürücü kurslarında beklenen zam kararı netleşti. 10 Aralık’tan itibaren kurs ücretleri 6 bin lira olacak. 2023 yılından itibaren harç, sınav ve kurs ücretlerinin toplamı ile ehliyetin maliyeti 10 bin lirayı buluyor. B sınıfı otomatik veya manuel ehliyet harç ve sınav bedelleri yeniden değerleme oranına göre yüzde 122 arttı.

10 Aralık’tan sonra işlerin azalacağını belirten sürücü kursları gelen zammın kendilerini çok fazla etkileyeceğini diye getirdiler. Gelecek olan zamdan çok kendilerinin etkileneceklerini belirten sürücü kursları işletmecileri, “Şu son günlerde bayağı bir yoğunluk var. Bu yoğunluk 10 Aralık’a kadar devam edecektir. Çünkü ehliyetlere gelen zamlar ile birlikte vatandaş çok etkilenecek artık sadece zorunlu oldukça alacaklardır. Vergisi ile 10 bin lira bir masrafları olacak. İnsanlar nasıl ehliyet alsın.” Şeklinde konuştular.

EN SON HAZİRAN’DA ZAM GELMİŞTİ

Kurs ücretlerinin an son Haziran ayında zamlandığını belirten kurs işletmecileri “ Mevcut kurs ücreti 4 bin lira. 10 Aralık’tan itibaren bu rakam yüzde 50 zamla 6 bin lira olacak. İnanın bu rakam bile aslında bizi kurtarmayacak. Öte yandan şu anda ödenen belge ve harç ücreti 1.500 TL. Bu rakam yeni yılda 3 bin 500 lira olacak.” Şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.