GAZİANTEP'TE SAHTE DOKTOR AVI... Gaziantep'te tüm doktorların belgeleri tek tek inceleniyor!

GAZİANTEP'TE SAHTE DOKTOR AVI...  Gaziantep'te tüm doktorların belgeleri tek tek inceleniyor!
Son günlerde sahte diplomayla doktorluk yapanların ortaya çıkmasından dolayı Gaziantep'te 3 Bin doktorun belgeleri tek tek inceleniyor...

Son günlerde sahte diplomayla doktorluk yapanların ortaya çıkmasından dolayı başta Sağlık Bakanlığı tüm Türkiyedeki İl Sağlık Müdürlüklerine gönderdiği genelgede 'Sahte Diplomayla Doktorluk Yapanların' tespiti için yoğun çalışma yaptıkları belirtildi. Bunun üzerine Gaziantep il sağlık müdürlüğü sahte doktor avına çıkarak personeldeki tüm diplomaları tek tek kontrol ederek inceletmeye başlattı. Gaziantepte de yaklaşık 3 Bin doktorun bulunduğu öğrenildi



SAHTE DİPLOMAYALA AMELİYATLARA GİRDİ

21 yaşında olan ve Tekirdağ'da yaşayan Ayşe Özkiraz, sahte doktorluk yaptığına yönelik haberlerle gündeme gelmişti. Özkiraz 1 sene boyunca Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde prastisyen hekim olarak görev almıştır.
Türkiye'nin konuştuğu sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın ses kaydı ve yazışmaları da ortaya çıkmıştı. Girdiği ameliyatlar hakkında konuştuğu görülen Özkiraz'ın aynı gruba "Bu halde 70'inci hastama bakıyorum, bayılacağım" diye mesaj attığı ortaya çıkmıştı.



ÇOCUK DOKTORU BİLE VAR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde tedavi gören bir hasta, yakınları tarafından İstanbul’a götürülmek istendi. İstanbul’da hizmet veren özel bir firmaya ait ambulansla hasta Van’dan yola çıkarıldı. Erzincan Akyazı Uygulama Noktası’nda ambulansı durduran polis, beyaz önlüklü olduğu görülen ve kendisini ‘çocuk doktoru’ olarak tanıtan görevliden ‘doktor’ kimliğini göstermesini istedi.



ŞEHİR HASTANESİ KAŞESİ BULUNDU

İsmi Osman Çakmak (33) olan ve Siirt nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen kişi, doktor kimliği olmadığını, ancak kaşesinin bulunduğunu söyledi. Kaşeye bakan polisler, üzerinde “Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Osman Çakmak Diploma Tescil No:153912” ibarelerini gördü. Polis, Çakmak’ı şüpheli hareketleri üzerine ambulanstan indirerek Erzincan Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.