Türkiye Gaziantep Jandarması'nın Yaptığı OPERASYONU KONUŞUYOR! Gaziantep jandarması Suriye’de Patlamaya hazır bombalarla 18 DEAŞ’lı ve PKK’lı teröristi yakaladı...

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Suriye’nin Cerablus ve El Bab bölgelerinde terör örgütü DEAŞ ve PKK’ya yönelik düzenlediği operasyonlarda, terör örgütü DEAŞ’ın sözde maliye sorumlusunun da aralarında bulunduğu 18 terörist yakalandı.

SURİYE'DE OPERASYONLAR DÜZENLENDİ
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı takip ve koordinesinde; Suriye Görev Gücü Cerablus ve El-Bab Jandarma Danışman Komutanlıkları unsurlarınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu dün Suriye Cerablus ve El Bab bölgesinde operasyonlar düzenlendi.

"EYLEM ARAYIŞINDA OLDUKLARI DEĞERLENDİRİLDİ"
Operasyonlarda taban genişletme, propaganda, eleman temini ile istihbarat toplama faaliyetleri yürüten ve aynı zamanda da eylem arayışı içinde olduğu belirlenen, aralarında örgütün sözde 'Maliye Emiri'nin de bulunduğu 13 DEAŞ mensubu ile Suriye Münbiç bölgesinden eylem amaçlı Cerablus bölgesine gönderildiği tespit edilen 5 PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü mensubu yakalandı.

MÜHİMMATLAR ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda patlamaya hazır 10 kilo el yapımı patlayıcı içerikli bomba düzeneği, 4 bomba elektronik devre kartı, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca ve 253 fişek ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.