Sinop Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Sinop Belediye Başkanı Hangi Partiden?
Hangi partiden olduğu merak edilen belediyelerden bir tanesi olan Sinop belediyesi ile ilgili merak edilen detaylar ve Sinop Belediye Başkanı hangi partiden? sorusunu cevabını sizler için hazırladık...

Sinop Belediye Başkanı 31 Mart 2019 seçimlerinde göreve getirilmiştir. Halen aktif bir şekilde görevinin başında olan Barış Ayhan 16.609 oy ile %56.6 ‘lık oy oranıyla CHP’den seçilmiştir. Sinop Belediye Başkanlığı görevini yaklaşık 10 yıldır devam ettiren Baki Ergül’den devralmıştır. Sinop şehrinde birçok projeye imza atan Barış Ayhan, Sıfır Atık Projesi kapsamında şehrin belli başlı noktalarına ‘Atık Getirme Merkezi’ kumbaraları yerleştirip, katı atık yok etme merkezlerini kurmuş; temiz gelecek ve çevrecilik için güzel bir çalışmayla da ismini duyurmuştur. Daha birçok çalışma yapan Barış Ayhan diğer belediyelere örnek teşkil ediyor.   

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan Kimdir, Nerelidir?

Sinop Belediye Başkanı olan Barış Ayhan 1974 yılında Sinop’ta dünyaya gelmiştir. Üniversite eğitimine kadar Sinop’ta olan Ayhan üniversite eğitimine İstanbul’da devam etmiştir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden 1998 yılında mezun olduktan sonra askerliğini tamamlamış, daha sonra da İstanbul’da ticari faaliyetlerde çalışan Barış Ayhan 2002 yılında doğduğu yerde bir yapı market firması kurdu. Sinop’ta çeşitli faaliyetler ve sivil toplum çalışmalarında ismi geçen Barış Ayhan Sinop Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu üyeliği de yapmıştır. Uzun zamandan beri Cumhuriyet Halk Partisi kadrosunda olan Barış Ayhan şimdiki görevine 31 Mart 2019 seçimlerinde gelmiştir.

Sinop İlçelerinin Başkanları Kimlerdir, Hangi Partiden?

Sinop, Sinop il merkeziyle birlikte toplam 8 ilçe ve bir merkezden oluşur. İl ve İlçe başkanları sırasıyla hangi partidendir cevabı aşağıda yer almıştır:

  • Sinop il merkezi: Barış Ayan (CHP),
  • Ayancık: Hayrettin Kaya (CHP),
  • Boyabat: Şefik Çakıcı (2019-2022); Hüseyin Coşar (2022-…) (AKP),
  • Dikmen: Adnan Acar (AKP),
  • Durağan: Ahmet Kılıçaslan (AKP),
  • Erfelek: Mehmet Uzun (AKP),
  • Gerze: Cevat Şensoy (AKP),
  • Saraydüzü: Hasan Peker (AKP),
  • Türkeli: Veysel Şahin (AKP)

Boyabat Belediye Başkanı Neden İstifa Etti?

Sinop belediye başkanıyla ilgili en çok sorulan soru Boyabat belediye başkanının görevinden neden istifa ettiğidir. Şefik Çakıcı 31 Mart 2019 seçimlerinde Boyabat halkı tarafından seçilmiştir. Kimliği belirlenemeyen bir kadınla çıkan resimleriyle bir süre gündemde olan Çakıcı olanların sadece adını karalamak olduğunu, Boyabat ilçesini düşünerek aldığını söylediği kararla 30 Haziran 2022 tarihinde istifa etmiştir. Olayın savcılık tarafından aydınlatılacağını d söyleyen Şefik Çakıcı fotoğrafların izinsiz ve asılsız şekilde servis edildiğini de eklemiştir.

Şefik Çakıcı’nın Yerine Kim Geldi?

30 Haziran 2022’de yapılan istifadan sonra Şefik Çakıcı’nın yerine 8 Temmuz 2022’de AKP’den Hüseyin Coşar seçildi. Hüseyin Coşar ve İyi Partili Adem Işık aday gösterildi. Coşar 10’a 5 oy ile Şefik Çakıcı‘ nın yerine geçmeye hak kazandı. Hüseyin Coşar Boyabat için birleştirici faaliyetlerle öne çıkıyor.

Sinop Belediyesi Neler Yapıyor?

Sinop belediyesi neler yapıyor cevabı Boyabat Belediye Başkanının istifasından sonra internette daha çok sorulur oldu. Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan çevreci ve iklim korunması için birçok faaliyete imza atmıştır. Ağaçlandırma çalışmaları, atık tesisleri, altyapı çalışmaları, gıda kolisi gibi yardım çalışmaları, sokak hayvanları için önemli çalışmalar, yol çalışmaları ve benzeri faaliyetler yapılmaktadır. Sinop Belediyesi ekonomik açıdan sıkıntı yaşamayan nadir belediyelerden olmakla birlikte son günlerde su faturalarının zamanlanmasını da engelleyerek halkın takdirini kazanmıştır. Belediye genel anlamda bütün şehircilik faaliyetlerini halka mal etmemeye çalışarak nizamlı bir şekilde yapıyor. Zaman zaman kültürel ve sosyal etkinliklere de kapı açan Sinop Belediyesi şehrin genç vatandaşları için de faaliyetler yapmayı ihmal etmemiştir. Halk çoğunlukla Sinop Belediyesi ve çalışanlarından memnuniyetini dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.