Bilecik Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Bilecik Belediye Başkanı Hangi Partiden?
Hangi partiden olduğu merak edilen belediyelerden bir tanesi olan Bilecik belediyesi ile ilgili merak edilen detaylar ve Bilecik Belediye Başkanı hangi partiden? sorusunu cevabını sizler için derledik...

Şu an Bilecik Belediye Başkanlığını bir vekil devralmıştır, bundan önce 31 Mart 2019 seçimlerinde Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin seçilmiştir. Bilecik Belediye Başkanı olan Semih Şahin 16.464 oy yaklaşık yüzde 50 oy oranıyla CHP’den seçilmiştir. Adından sık sık söz ettiren Semih Şahin rüşvet iddialarıyla belediyede tepki çekmiştir. Başkan yardımcısı da bu iddialarla isminden söz ettirmiştir.

Semih Şahin Kimdir, Nerelidir?

Semih Şahin 1965 Bilecik doğumludur. Lise yıllarını Eskişehir’de geçiren Şahin; üniversiteyi İstanbul Teknik Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladı. Semih Şahin hem yurtdışı hem yurtiçinde kendini geliştirmiş Balıkesir ve İstanbul’da çalışmalar yapmıştır. Yapılan seçimle belediye başkanlığına seçilen Semih Şahin genelde inşaat ve çevre düzenlemeciliği alanında çalışmalar yapmış.

Semih Şahin ‘in CHP ile Olan İlişkisi Neden Kesildi?

Semih Şahin ‘in danışmanı olan Selçuk Erdağı’nın bir bina ruhsatı için rüşvet talep ettiği açığa çıkmıştır. 19 Ocak’ta Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin yaptığı operasyonda danışman yakalanmış ve tutuklanmıştır. 17 Şubat 2022’de de Semih Şahin belediye başkanlığından uzaklaştırılmıştır. 14 Haziran 2022’de de Cumhuriyet Halk Partisinin Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen Semih Şahin; partiden ihraç edildi. Kısacası Semih Şahin’in CHP ile olan ilişkisi rüşvet iddiaları nedeniyle, partinin adını karaladığı düşünülerek kesilmiştir.

Bilecik Belediyesi Başkan Vekilliğini Kimler Yapmıştır?

Bilecik Belediyesi Başkan Vekilliğini bir dönem Muharrem Tüfekçioğlu yapmıştır, daha sonra da şu an da vekilliğine devam eden Melek Mızrak Subaşı yapıyor. Bilecik Belediyesi Başkanı Semih Şahin ve danışmanının rüşvet ile olan ilişkisi sonucu görevi devralan Muharrem Tüfekçioğlu koltukta çok uzun bir süre kalamamıştır. ‘Orman alanlarının işgali’ ve ‘ormanlardan faydalanma suçunu’ işleyen Tüfekçioğlu’na mahkumiyet kararı çıkınca göreve devam edemeyeceği açıklanmıştır. 3 Mart’ta seçimle başa geçen Muharrem Tüfekçioğlu 1 Nisan’da görevi bırakmıştır. Daha sonra yerine yine seçimle Melek Mızrak Subaşı geçmiştir. Aktif olarak görevine devam etmektedir.

Melek Mızrak Subaşı Kimdir?

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Bilecik Büyükşehir Başkan Vekili ‘Melek Mızrak Subaşı kimdir?’ sorusu internette çokça yer alıyor. Bilecik Belediyesi Başkanı Vekili Melek Mızrak Subaşı 1988 yılında Bulgaristan’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Bilecik’te okuyan Subaşı daha sonra üniversite eğitimini Bulgaristan’da tamamlamıştır. Mimarlık eğitimi alan Subaşı, tezli yüksek lisansını da orada aldıktan sonra Türkiye’de Mimarlar Odası üyeliğine kabul alıp işini devam ettirmiştir. Evli ve bir çocuk annesi olan Melek Mızrak Subaşı iş birliğine dayanan ortaklıklarla beslenen bir belediye istediğinden çalışmalarını çok sıkı tutmaya devam etmiştir.

Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcıları Kimlerdir?

Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Gürses, Hüseyin Yıldız, Melih Tüfekçi ve Vedat Kazıcı’dır. Şimdilerde Başkan Vekilliğini yapmakta olan Melek Mızrak Subaşı da bir dönem belediye başkan yardımcılığı yapmıştır.

Melek Mızrak Subaşı’nın Gündemde Olmasının Sebebi Nedir?

CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in rüşvet skandalından sonra seçilen Muharrem Tüfekçioğlu da ormanların işgali suçunu işlemiş. Böylece vekillik yerine seçimle Melek Mızrak Subaşı geçmiştir. İsminin gündemden düşmemesinin sebebi ise 3 Ekim 2022 ‘de patlak veren habere göre Subaşı belediyenin tüm etkinliklerinde, yemek dağıtımını eşinin şirketi üzerinden yapmış ve çevreden büyük tepki toplamıştır. Firmanın yemekleri bedava dağıttığına dair bir yazı hazırlansa da zamanı yazılmayan bu belge akıllarda soru işareti uyandırmıştır. Daha önce de İstanbul’da kaldığı lüks otelin faturasını belediyeye verdiği öğrenilen Subaşı’nın açıklamaları gündemde yer etmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.