Manavgat Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Manavgat Belediye Başkanı Hangi Partiden?
Hangi partiden olduğu merak edilen belediyelerden bir tanesi olan Manavgat belediyesi ile ilgili merak edilen detaylar ve Manavgat Belediye Başkanı hangi partiden? sorusunu cevabını sizler için hazırladık...

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Cumhuriyet Halk partisinin Manavgat İlçe Belediye Başkan adayıydı, 31 Mart 2019 seçimlerinde göreve başladı. Manavgat’ın doğal güzelliklerinin korunması için çokça faaliyette bulunan Şükrü Sözen Manavgat Belediyesinin Başkanlığını yaptığı ilk günden beri adından fazlaca söz ettirmiş ve takdir edilmiştir.

Şükrü Sözen Kimdir?

Evli ve 2 çocuk babası olan Şükrü Sözen 1964 yılında Manavgat’ta doğmuştur. İlköğrenimini Manavgat’ta tamamladıktan sonra orta öğrenim ve lise eğitimini İzmir ilinde görmüştür. Askerliğini yaptıktan sonra ticaretle başlayan iş hayatı aile şirketlerinde devam etmiştir. Dedesi ve babası da belediye başkanlığı yapan Şükrü Sözen birçok yardım kuruluşu, hayvan barınakları, kültür merkezleri, gençlik merkezleri gibi birçok faaliyete yönelik sosyal adımlar atmıştır. En önemli yaptığı şey halkın içme suyu sorununu gidermesidir. Bu da ırmak sularını kulanılır hale getirmek demektir. Türkiye çapında birçok ödüle layık görülen Sözen Manavgat’ta çıkan orman yangını ve ertesinde röportaj verirken ağlamış, insanlar onu daha yakından tanımak istemiştir böylece.

Manavgat Orman Yangını Ne Zaman Oldu, Kaç Gün Sürdü?

Manavgat orman yangınının ne zaman olup kaç gün sürdüğü internette çokça sorulmuştur. 28 Temmuz 2021’de Yeniköy mahallesinde öğle üzeri başlayan orman yangını aynı anda 4 bölgede başlamış ve kısa sürede çevre mahalleleri ve evleri yok etmiştir. Bu yangında 3 kişi hayatını kaybetti, daha sonra da tekrardan 3 kişinin daha vefat ettiği duyuruldu. Çevre iller de dahil olmak üzere tam 16 köy tahliye edildi. Çokça yaralanma olan bu yanngında yaralanmaların en büyük sebebi zehirli duman solunmasıydı.2000’den fazla çiftlik hayvanı ölmüş, 60 bin hektar arazi kül olmuştur. Tam olarak 10 gün süren bu yangın Türkiye tarihinin en uzun ve yıkıcı yangını olarak sunulmuştur. Manavgat orman yangını çıktıktan sonra yayına çıkan Şükrü Sözen ekranlar karşısında ağlamış ve yardım istediklerini defalarca dillendirmiştir.

Manavgat Orman Yangının Çıkma Sebebi Neydi?

Manavgat Orman Yangını’nın sebebi olarak dört ayrı noktada, aynı zamanlarda çıkması o dönemlerde insanların akıllarına sabotaj ihtimalini getirmişti. Bir tür terör provokasyonu olduğu düşünülmüştür. Yangın şiddetli poyraz etkisi altında çok hızlı ilerlediği için bir sebep kestirmek çok mümkün olmasa da Marmaris’te çıkan yangının sebebi ve kim tarafından çıkarıldığı araştırmalar sonucunda öğrenildi. 10 yaşlarında olan iki çocuk ormanda kitap yakarken bir anda sıcak havanın etkisiyle de yayılınca korkup kaçmış böylece büyük bir arazisinin yok oluşu ülke tarafından canlı canlı izlenmiştir. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de sebebini araştırmak için saha çalışmalarına katılmıştır.

Manavgat Yangınında Kaç Kişi Hayatını Kaybetti?

Manavgat yangınında toplamda 7 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce yaralı olduğu bildirilen yangından sonra çevre illerden yardımlar yağmaya devam etti.

Yangın Kaç Hektarlık Alanda Oldu?

Yangın çevre illere de sıçrayarak yaklaşık 150 bin hektar alanın küle dönmesine neden oldu. Binlerce hayvan can verdi, binlerce insan yaralandı. Bir köy ve arazisi tamamen haritadan silindi. Hayvan ölümlerini gösteren videolar sayesinde işin ciddiyeti daha da anlaşılmış oldu.

Evlerini Yangında Kaybeden Vatandaşlara Çözüm Sunuldu Mu?

Evlerini yangında kaybeden Manavgat halkının evleri yenilendi. Yüzlerce aileye eşya yardımı yapıldı. Manavgat Belediye Başkanı’nın olayı tüm gerçekliğiyle anlatması sayesinde, yaptığı canlı yayınlar sayesinde tüm Türkiye’den yardım paketleri yollandı. Kızılay sayesinde birçok eve hem eşya hem kişilerin ihtiyaçları hem de kıyafet yardımı yapılarak eski düzenlerine geri dönmeleri için birçok yardım yapılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.