Balıkesir Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Balıkesir Belediye Başkanı Hangi Partiden?
İlçe belediyeleri ile Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisi olan Balıkesir ile ilgili merak edilen ve özellikle Balıkesir Belediye Başkanı ile ilgili detaylı bilgileri sizleri için hazırladık...

Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerine Ak Parti’den girerek oyların %47,88’ini alarak seçimi kazanmıştır. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz, 30 Mart 2014 seçiminde de aynı şekilde Ak Parti’den yarışa girerek Karesi Belediye Başkanı seçilmişti.

Balıkesir Belediye Başkanı Kimdir?

Balıkesir Belediye Başkanı, 1975 doğumlu Yücel Yılmaz’dır. Yücel Yılmaz 1975 yılında Almanya’da doğdu; ancak ilk, orta ve lise eğitimlerini Balıkesir’de tamamladı. Anadolu Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği’ni bitiren Yılmaz daha sonra birçok şehirde şubeleri olan ve yabancı dil eğitimi veren bir şirket açtı. 2014 seçimlerinden beri Ak Parti ile siyaset yapan Yılmaz 2019 yılında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilmiştir.

Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir belediyesi idaresinin başını temsil eden ve bu görevi beş yıl boyunca üstlenecek olan kişidir. Belediye başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir il sınırları içindeki seçmenlerin %47’sinden fazlasının oyunu alarak bu göreve gelmiştir ve beldenin ve belediyenin hak ve menfaatlerini korumak üzere çalışmaktadır.

Balıkesir’in Nüfusu Nedir?

Balıkesir’in şu anki nüfusu 1.250.610 kişidir. Nüfusun yaklaşık yarısını kadınlar, yarısını da erkekler oluşturur. Balıkesir’in nüfusu öncek yıla nazaran %0,83 artmıştır.

Balıkesir Hangi Bölgede?

Türkiye’nin Kuzeybatısında yer alan Balıkesir, Marmara bölgesindedir. Bir zamanlar bulunduğu bölgeye Roma şehri olan Hadrianutherae denirmiş. 14. Yüzyılın erken dönemlerinde Balıkesir, Türkmen Karası Emirliği için önemli bir şehirmiş ve çok geçmeden Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiş. Eski şehir merkezi ve çarşısı, birçok hana ve camiye ev sahipliği yapmaktadır ve bu yapılar hep Osmanlı zamanından kalmadır.

Eski şehir merkezinin aşağısında modern idari binalar, tren istasyonu, öğretmen okulu ve yerleşim yerleri bulunur. Zengin bir tarım yöresi olan Balıkesir, İzmir, Ankara ve Kütahya’ya demiryolu ile bağlanır. Sanayisi pamuklu tekstili, un, halı ve deri mamülü ticaretinden faydalanır. İç Anadolu Bölgesi’ne göre daha yumuşak iklimi bulunan Balıkesir’de hububat, fasulye, meyve, sebze, susam, pamuk, tütün ve zeytin yetişir. Balıkesir’i çevreleyen ilçeler (Edremit, Gönen, Kaz Dağı, vb.) birçok arkeolojik şehre ev sahipliği yapar.

Balıkesir Belediyesi’nin Hizmetleri Nelerdir?

Balıkesir Belediyesi’nin Hizmetleri aşağıdaki gibidir:

●     Ulaşım Yönetimi

●     Su ve Atıksu Yönetimi

●     Altyapı ve Üstyapı Yatırımları

●     İmar Yönetimi

●     Çevre Koruma ve Atık Yönetimi

●     Denetim, Kontrol ve İzinler

●     Ekonomik Hizmetler

●     İtfaiye-Afet Yönetimi

●     Kültür Sanat Hizmetleri

●     Sosyal Destek ve Etkinlikler

●     Koordinasyon Hizmetleri

●     Kurumsal Yönetim Hizmetleri

Balıkesir Belediyesi’nin Sosyal Etkinlikleri Nelerdir?

Balıkesir Belediyesi sosyal etkinliklere ve halkına son derece önem verir. Balıkesir Belediyesi’nin sosyal etkinliklerinden biri Kasım ayında, sonbaharı karşılama ve öğretmenler gününü kutlama adına verilen, üç gün süren “Sonbahar Konserleri”dir. Rapçi Güneş, Ferhat Göçer ve Emir Can İğrek, konserlere katılan sanatçılarımızdır.

Birçok antik kenti barındıran Balıkesir’de, Büyükşehir Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu da gerçekleştirilmiş ve böylelikle Balıkesir’de halihazırda devam eden arkeolojik kazılar incelenmiştir.

Balıkesir Belediyesi’nin öncü olduğu bir diğer etkinlik ise sokak hayvanlarını sahiplendirerek, yaşam boyu iyi bakılmalarını sağlayacak olan bir bilgilendirme etkinliği olan “Mutlu Patiler Buluşması”dır. Bu bilgilendirme ile ailelere hayvan sevgisi aşılanmış, doğru besleme ve sokak hayvanlarının sağlığı konuları ele alınmıştır.

Balıkesir Belediyesi’nin farkı nedir?

Birçok belediyenin su faturalarına zam yaptığı şu günlerde Balıkesir Belediyesi farklı olarak su faturalarına indirim yapmıştır. 1. tarifede %10 olan bu miktar 2. ve 3. tarifelerde %30 olmuştur. Ayrıca öğrenci belgesiyle BASKİ’ye başvuran öğrenciler %50’lik indirimden faydalanabilecektir. Balıkesir Belediyesi’nin bir diğer farkı ise 34 yıldır çözülememiş 18.02 bölgesi imar problemini çözmek olmuştur. Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz bu problemin imar değil, bir mülkiyet problemi olduğunu öne sürmüş ve ortaya koyduğu irade sayesinde ilk tapuyu sahibine sunmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.