Oğuzhan Okumuş; Tulumla İlgili Projelerim Var

Oğuzhan Okumuş; Tulumla İlgili Projelerim Var
Sosyal medya platformlarında adı dilden dile gezen müzisyen Okumuş, yeni projeleri ile sürprizler yapacağını açıkladı.

Tulum sanatçısı Oğuzhan Okumuş, yaptığı müziklerle hayran bırakıyor. Sosyal medya platformlarında adı dilden dile gezen müzisyen Okumuş, yeni projeleri ile sürprizler yapacağını açıkladı.

REMİX tarzında müzikler çıkarttım

Çaldığı Tulum ile insanları eğlendiren, yöresinin kültürünü sunan ve Huzur veren Oğuzhan Okumuş, küçük yaşlarda tulum çalmaya başladığını, yöresel düğünlerde ve çeşitli etkinliklerde kendisini geliştirdiğini belirterek, 'GRUP MAPAVRİ' Kurup; 2015 yılında sokak müziğine başladım. Sokağın her zaman bir öğretici olduğunu bilip ondan bir şeyler öğrenmeye çalıştım. 2017 yılında arkadaşlarım ile beraber 'GRUP SEVDALİ' Kurdum. İstanbul’da büyük kitleye eriştim. Halen İstanbul’da horon etkinliklerine davet ediliyorum. 2019 yılında “GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SENOZ KAİDELERİ” Adlı çalışmamda Senoz kaidesi için parmaklarım nav ile buluştum. 2020 yılında da REMİX tarzında müzikler çıkarttım. Şu anda da Tulum eğitimleri de veriyorum. Yeni projelerim var. Yeni projeler ile sürprizler yapacağım." 

Tulup çalmayı çok sevdiğini, hayatının bir parçası haline gelen tulum sanatını her fırsatta genç arkadaşlarına da öğretmeye çalıştığını belirten Okumuş. "Benim için tulum çalmak bir heves olmaktan öte bir hayat, bir anlam, bir sevda hatta bir aşk haline geldi. Ben tulum çalmadığım günler kendimi boşlukta hissediyorum." dedi.

Trap müzik rap, trance, tekno müzik gibi farklı türlerden beslendiğine dikkat çeken Oğuzhan Okumuş, Bu müzik türlerinden aldığı unsurların harmanından kendine ait yenilikçi bir müzik türü çıkarıyor. Hip hop şarkılarında olduğu gibi, trap şarkılarında da sözler ezgisiz ve hızlı bir şekilde okunuyor. "Trap müzik şarkılarında ayrıca trance ve tekno müzikte kullanılan dijital altyapıların benzerlerine de rastlanıyor.

Okumuş, Bölgeyi Tanıtıyor

Sanatçı Okumuş, bölge insanının beğenisiyle bilinse de artık takipçileri dijitalleşen dünya ile birlikte ülkenin birçok yerinde bulunuyor. Hatta yurtdışından da beğeniyle dinlendiği belirlenen Genç müzisyen, Kültür Bakanlığı gibi etkili kuruluşların katkısıyla bölgenin tanıtımı için de büyük bir fırsat olabileceği belirtiyor. ültür Bakanlığının desteğiyle Bölge tanıtımının üst seviyede olabileceğini belirten Okumuş, Tulum, bölgelerini bu anlamda temsil edebilecek  çok önemli bir enstrüman olduğunu ifade etti.

Son dönemlerde aldığı beğeni ve ilgiler üzerine daha fazla çalışmalar ortaya koymaya başlayan sanatçı Oğuzhan Okumuş, yeni tarz müzik ile stüdyo kayıtlarını da gerçekleştirdiğini, çalışmalarının bir kısmında Bay Trapist ile birlikte ortaya koyduklarını, bundan dolayı büyük beğeni topladıklarını belirtti.

Yeni çıkması beklenen müzikler için de çalıştığı bilinen Oğuzhan Okumuş’un yeni şarkıları ise merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.