Travazol Krem Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Fiyatı Ne Kadar?

Travazol Krem Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Fiyatı Ne Kadar?
Egzama rahatsızlığı yaşayan hastaların kullanmış olduğu kremlerden birisi olan Travazol krem ile ilgili merak edilen ve sıkça sorulan Travazol krem ne işe yarar, ne için kullanılır, fiyatı ne kadar? gibi soruların cevaplarını sizler için derledik...

Travazol krem ne işe yarar, ne için kullanılır, fiyatı ne kadar?

 Travazol krem, genel olarak hep yüzeyinde oluşan egzama mantar gibi rahatsızlıkların giderilmesinde kullanılan kremdir. Evdeki iltihabı önlemek ve kaşıntı, yanma gibi şikayetlerin giderilmesi amacıyla kullanılır. Ve mantar oluşumunda oldukça etkili bir kremdir.

TRAVAZOL KREM NEDİR?

Deride oluşan  mantar ve egzama tedavisinde kullanılan kremdir. Yeşil ve beyaz renkteki kutusunda satılır. Ağır iltihap ya da egzama ile birlikte oluşan problemlerde kullanılır. Mantar enfeksiyonlarının başlangıcında ya da ara tedavisinde kullanılan bir kremdir.

Travazol krem içerisinde bulundurduğu etkin maddesi olarak 10 miligram izokonazol nitrat ve 1 miligram diflukortolon bulunur. Kremin ambalajı 15 gramdır. İçerisinde kullanılan etken maddeler sayesinde mantar hastalıkları ve iltihap kaşıntı yanma gibi şikayetlerin giderilmesi sağlanır.

TRAVAZOL KREM NE İŞE YARAR?

Mantar ve derideki enfeksiyon tedavisinde kullanılan bu krem oldukça etkilidir. Doktor tavsiyesiyle kullanılan bu krem oldukça hızlı bir iyileşme gösterir. Travazol krem kullananlar mantar ve derideki iltihap tedavisinde oldukça olumlu sonuçlar alır.

Ciltteki yüzeysel mantarların iyileşmesine yardımcı olur. Deride yer alan iltihabı kurutur. Yanma, kaşıntı ve sızıları önler. Bu kremi sivilceleriniz ya da uçuk üzerine kullanmamanız daha faydalıdır. Bu gibi durumlarda yan etkiler meydana gelir. Mantar ve derideki iltihapların iyileşmesinde oldukça yararlı bir kremdir.

TRAVAZOL KREM NE İÇİN KULLANILIR?

Ciltte meydana gelen enfeksiyon reaksiyonların tedavisinde ve mantar sorunlarında kullanılan bu krem oldukça önemlidir. Travazol krem kullanmak  vücutta oluşan mantar tedavisi için oldukça olumlu sonuçlar verir. Kremin kullanım amacı şu şekildedir:

  • Yaz aylarında sık rastlanan pişik sorununun giderilmesinde kullanılır
  • Vajinal kaşıntılara iyi gelir
  • Deri lekelenmelerinin giderilmesinde kullanılır.
  • İltihaplı sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olur.
  • Güneş yanıklarında oluşan iltihaplara iyi gelir.
  • Vücudunuzda oluşan mantarların tedavisinde kullanılır.

TRAVAZOL KREM FİYATI NE KADAR?

Ciltteki sorunların tedavisinde kullanılan travazol krem eczane fiyatı 2022 güncel olarak 45 TL’dir. Bu krem doktor tarafından reçeteyle satılan bir ilaçtır. Eczanelerin hepsinden reçetelerle alımı kolaydır.

TRAVAZOL KREM NASIL KULLANILIR?

Ciltteki birçok enfeksiyon reaksiyonların tedavisinde kullanılan bu kremin kullanım şartları doktor tavsiyesi üzerinedir. Travazol krem kullanımı uygulanmadan önce doktor tavsiyesi almanız önemlidir.

Bu krem günde 2 defa uygulanan bir kremdir. Düzenli kullanımı önemlidir. Mantar bulunan bölgenin iyileşmesi için tedavinin devam ettirilmesi kullanım açısından gereklidir. Bu krem vajina içinde sürülmesi uygun değildir. Vajinal problemlerde vajinanın içine sürülmesi durumunda yanma yapması durumu ile karşılaşılır. Kremi sürmeden önce kullanılacak bölgenin temizlenmesi gerekir.

Krem kullanılmadan önce ellerin bol sabunlu su ile yıkanılması gerekir. Eller bol sabunlu su ile yıkandıktan sonra krem küçük bir şekilde parmağı sürülür. Yaranın temizlenmesinden sonra yaranın üstüne diğer temiz bölgeleri değiştirilmeyecek şekilde krem uygulanır.

TRAVAZOL KREM YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Bu kremin olumlu etkilerinin yanı sıra yan etkileri de oldukça fazladır. Yan etkilerine maruz kalmadan önce doktor tavsiyesiyle kullanılması önerilir. Vücudunuzda herhangi bir yan etkisinin bulunduğunu görüyorsanız doktora gitmeniz önemli bir durumdur. Bu kremi hamile olanlar, emzirme halinde olanlar, araç ve makine kullanımı yapanlar ve küçük yaştaki çocukların kullanılması uygun değildir. Kremin kullanılması uygun olmayan kişilerin, kremi kullanması durumunda yan etkiler oldukça artar. Travazol Krem yan etkileri şunlardır:

  • Nefes darlığı yapmalısın  olasılığı vardır.
  • Yüzünüzde, dudak, dil veya boğazınızda şişkinlik meydana gelir.
  • Yanlış kullanım sonucunda deride başka hastalıkların oluşumuna neden olur.
  • Ciltte kızarıklık meydana gelir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.