Redekain Krem Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Fiyatı Ne Kadar?

Redekain Krem Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Fiyatı Ne Kadar?
Dermatolojik hastalıkların tedavisinde sıkça kullanılan Redekain ilacına ilişkin sıkça merak edilen Redekain krem ne işe yarar, ne için kullanılır, fiyatı ne kadar? gibi soruları sizler için cevapladık...

Redekain krem, genel olarak birçok farklı dermatoloji rahatsızlığına iyi gelen bir üründür. Bu krem lokal anestezik ilaç grubuna dahildir. Yüz kremi olarak kullanmadan önce doktorunuza başvurmanız gerekir.

REDEKAİN KREM NEDİR?

Bu krem lokal anestezik adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Ciltteki sinir uçlarında oluşan hassasiyeti engeller ve bu şekilde ağrıyı giderme özelliğine sahiptir. Bu krem ameliyat için kullanıldığında genel anesteziklerin yapıldığı gibi bilinç kaybına yol açma gibi bir özelliği yoktur. Bu kremi kullanmadan önce doktorunuza başvurmalı ve reçete ile temin etmeniz gerekir.

Redekain krem, birçok bölgede kullanılabilen bir kremdir. Anestezi anlamında birçok bölgenin hissizleştirme için kullanılan kremlerdir. Güneş yanığı, böcek ısırıkları, böcek sokmaları, zehirli sarmaşık alerjisi, zehirli meşe alerjisi, zehirli sumak alerjisi, küçük kesikler veya çizikler gibi durumların neden olduğu ağrı ve kaşıntıları gidermek için kullanılan bir kremdir.

Bu kremin içeriğinde etkin madde lidokaindir. Yardımcı maddeler ise metil paraben, propil paraben, polietilen glikol 400, polietilen glikol 4000, propilen glikol bulunur.

REDEKAİN KREM NE İŞE YARAR?

Vücudu anestezi etkisi yaratan bu krem vücutta gerçekleşen fazla ağrıların dinmesini de işe yarar. Redekain krem kullananlar vücutlarında meydana gelen böcek ısırıkları ya da zehirlenmeler sonucunda oluşan ağrıların tedavisinde olumlu sonuçlar alarak çözüme ulaşmışlardır.

Aynı zamanda bu krem cerrahi işlemleri olan hastaların da ağrılarını hissetmemesi için kullanılan bir kremdir. Ciltte oluşan cilt yaraları, sıyrıklar, kesikler, bitki zehirlenmeleri, böcek sokmaları gibi sorunların tedavisinde işe yarar.

REDEKAİN KREM NE İÇİN KULLANILIR?

Ciltte meydana gelen böcek sokmaları durumundan dolayı vücutta oluşan ağrıların önlenmesi için kullanılır. Redekain krem kullanmak, cerrahi operasyonlar sonrasında ağrıların kesilmesi yönünde oldukça olumlu etki yaratır.

Bu krem belirli tıbbi cerrahi işlemleri olan hastalarda uyuşma ve his kaybına neden olmak için vücudun farklı bölgelerinde kullanılır. Güneş yanığı gibi yanıklarda, dövme işlemlerinde, lazer epilasyon, iğneli epilasyon, böcek ısırıkları veya böcek sokmaları, zehirli sarmaşık alerjileri, küçük kesikler veya çizikler gibi durumlarda ciddi oluşan ağrıların tedavisinde kullanılır.

REDEKAİN KREM FİYATI NE KADAR?

Ciltte lokal anestezi etkisi yaratan redekain krem eczane fiyatı 2022 güncel olarak 25.45 TL’dir. Bu kremi doktor tedavisinden sonra reçeteyle eczanelerden almanız mümkündür. Reçeteyle herhangi bir eczaneden temin etmek kolaydır.

REDEKAİN KREM NASIL KULLANILIR?

Doktor tavsiyesi üzerine reçeteyle kullanılması gereken bir kremdir. Vücutta oluşan şiddetli ağrılar için anestezi etkisi yaratan bir kremdir. Redekain krem kullanımı oldukça basittir. Kullanım aşamaları şu şekildedir

  • Kremi kullanmadan önce ellerinizi bol sabun ile yıkamanız gerekir.
  • Elleriniz yıkandıktan sonra bu kremden küçük miktarda işlem yapılacak bölgeye masaj yaparak uygulanır.
  • Doktorunuz bölgenin bandajla olmamasını söylüyor ise bölgeyi kapatmanız yararlıdır.
  • Çok miktarda kremi cildinizin hassas alanlarında kullanmamanız gerekir.
  • Kremin dozunu kaçırmanız ciltte sorunlara neden olma ihtimali vardır.

REDEKAİN KREM YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Kremin olumlu etkilerinin yanı sıra yan etkileri de vardır. Doktor tavsiyesi dışına çıkıldığı zaman vücutta oluşan reaksiyonlar görülür. Redekain krem yan etkileri şunlardır:

  • Uygulanan bölgede şişlik ve kızarıklık gibi sonuçlar meydana gelir.
  • Sürülen bölgede kaşıntılar oluşur.
  • Fazla sürülmesi durumunda kızarıklık meydana gelir.
  • Kremin en büyük yan etkisi göğüste sıkışma oluşturur.
  • Uyuşukluk da halsizlik hissiyatları meydana gelir.
  • Titreme ve kalp atışlarında değişiklikler oluşur.
  • Birtakım nöbet geçirilir.
  • Etrafı bulanık görme sorunu ile karşılaşılır.
  • Deri döküntüleri meydana gelir.
  • Kurdeşen sorunlarıyla karşılaşılır.
  • Dudaklarda ve ağızda şişmeler meydana gelir.
  • Dilde şişme gibi sorunlar ve alerjik reaksiyonlar görülür.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.