Intel i5 ve i7 İşlemci Arasındaki Farklar Neler?

Intel i5 ve i7 İşlemci Arasındaki Farklar Neler?

Yeni bir bilgisayar araştırması içerisine girenlerin ilk dikkat ettiği özelliklerin başında işlemci türleri gelir. Piyasada bulunan bilgisayarların işlemci seçenekleri genellikle Core i5 ve Core i7 olmak üzere değişir. Sizin için Intel Core i5 ve Intel Core i7 seçenekleri arasında hangisinin daha uygun olduğunu anlamak için karşılaştırma yapabilirsiniz. Intel’in en popüler işlemcileri arasında Core i5 ve i7 yer alırken, bu ürünlerin her birinde de farklılıklar bulunur. Hangi işlemcinin sizin için doğru olduğunu anlamak için her biri ürünün de güçlü ve zayıf yönlerini incelemek faydalı olacaktır.

Intel Core i5 ve i7 hangi farklara sahiptir?

Adından da anlaşılacağı üzere Core i7, Core i5’e göre daha yüksek performans özelliğine sahiptir. Core i7 işlemcinin GHz hızı daha yüksek olup, bu özellikte onu, i5 işlemciye göre daha hızlı yapmaktadır.

Core i5 ve Core i7, hız bakımından birbirinden ayrılır ancak her zaman i7, i5’ten daha hızlıdır demek doğru bir yaklaşım olmayacaktır. i5 işlemcinin bazı modelleri i7 işlemciden daha hızlıdır. Tüm Core i7 masaüstü bilgisayarlarda hyperthreading teknolojisi desteklenirken, Core i5’de bu teknoloji yer almaz.

İşlemci önbelleği konusunda da Core i5 ve Core i7 arasında farklılıklar bulunur. Core i7, saat hızına ve tekrarlayan görevlere için önemli miktarda önbelleğe sahiptir. Core i7’yle daha hızlı veri işleme özelliği sayesinde daha güçlü bir cihaza sahip olabilirsiniz. Bu özellik çoklu görevler sırasında gözle görülür şekilde farklılığı hissettirir. Bu nedenle dizüstü bilgisayar alırken, çoklu görevler yapmanız gerekiyorsa daha güçlü bir ön belleğe sahip olan cihazı seçmelisiniz.

Turbo Boost ve Hyperthreading özelliği, Core i7 ve Core i5 işlemcilerde farklılık gösteren detaylar arasındadır. Söz konusu bu özellik pek çok nesilde bulunur ve çip çekirdeklerinin temel saat hızının daha hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Core i7 ve Core i5 işlemlerin her ikisi de Turbo Boost özelliğini destekler. Ancak Core i7, daha güçlü saat hızına sahip olur ve yüksek performanslı kullanım sağlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.