Gaziantep Karkamış'a Yapılan SALDIRI! Önce Gaziantep'e Sonrada Türkiye'ye ROKET gibi DÜŞTÜ! 5 yaşındaki Hasan Bahçede Oynarken ve 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan hayatını kaybetti... İŞTE ACININ ÖZETİ

Gaziantep Karkamış'a Yapılan SALDIRI! Önce Gaziantep'e Sonrada Türkiye'ye ROKET gibi DÜŞTÜ!  5 yaşındaki Hasan Bahçede Oynarken ve 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan  hayatını kaybetti... İŞTE ACININ ÖZETİ
Gaziantep’in Karkamış ilçesine, Suriye’nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG’li teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 11.15'ten itibaren Karkamış'a 10 roket saldırısının yapıldığını ve bu saldırılar sonucunda 5 yaşındaki Hasan Karataş ile 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Soylu, 5 aylık hamile Büşra Karataş'ın da yaralandığını ve entube edildiğini söyledi.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine Suriye'nin kuzeyinden roketli saldırı düzenlendi. Roketler İlçe merkezinde aralarında bir okulunda bulunduğu yerleşim merkezine düştü.

Saldırının ardından teröristlerin bulunduğu noktalar, sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı.

Teröristlerin ateşlediği bazı roket mermilerinin de sınırın diğer tarafındaki Cerablus kentinde yerleşim yerlerine isabet ettiği öğrenildi.

'1'İ ÇOCUK 2 VATANDAŞ ŞEHİT OLDU'

Gaziantep Karkamış'ta açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu bilgileri paylaştı:

Bugün 11.15 sularında o saatten bu saate kadar 10 adet atım gerçekleşti. Bugün Milli Eğitim Bakanımız ile de protokol programımız söz konusuydu. O esnasında aldığımız haberle sayın Valimizle de kurduğumuz temasla değerlendirmeleri alabilme imkanına sahip olduk. Karkamış'ta sivil yerleşim yerlerine hem de okullarımızda saldırı oldu. Okulun hemen bahçe duvarının dışına bir düşüm söz konusu oldu. Oradan oluşan basınçla da maalesef öğretmen odasının camları kırılması suretiyle bir kardeşimizi, bir öğretmenimiz 22 yaşında Ayşenur alkan öğretmenimiz şehit oldu.

Bir duvarın içine girmek suretiyle 5 yaşında Hasan Karataş şehit oldu. Aynı yerde Büşra Karataş, o da 5 aylık hamileydi. Onun ilk anda karnından ağır bir yara aldı. İlk anda ölü bilgisi geldi, şu anda entübe. Dualarımız onunla birlikte. Çocuğunu da yaşatmaya çalışıyorlar, 5 aylık bebeği de. İnşallah çocuk da hayata tutunur, bütün duamız onlarla birlikte. 


Biz terörün kuralsız, insandan yoksun, insanlıktan yoksun yüzünün bir sonucudur. Biz bu saldırıları yıllar önce de burada yaşadık. Karkamış'ta da Hatay'da da, Kilis'te de yaşadık.

Dün akşam itibariyle Öncüpınar'a, öğleden sonra da havan atışları gerçekleşti. Bu meselenin bir tek karşılığı var. Atamayacakları yere, atamayacakları hale kadar terörü temizlemektir. 5 yaşındaki çocukların, masum sivil halkların üzerine bomba yağdıranlar havan atanlar elbette ki bedelini ödeyeceklerdir. Ödüyorlar da, ödemeye devam edeceklerdir. Hesabını çok net şekilde görecektir. Biz bu alandaki değerlendirmelerimizi arkadaşlarımızla yaptık. Hangi tedbirleri alabileceğimizi... Ona göre de atacağımız adımları da belirledik. Yaralı vatandaşlarımıza özellikle hamile olan kardeşimize ve doğmamış bebeğine inşallah kurtulmalarını niyaz ediyorum. Bu mesele sona erene kadar mücadele ettiğimiz arkadaşlarımıza tek talimatımız var: Teyakkuz halindeyiz.

KOCA'DAN YARALILARIN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Karkamış'taki saldırıya ve yaralıların sağlık durumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gaziantep Karkamış’a, hain terör örgütü tarafından yapılan havan topu saldırısı sonucu, biri çocuk olmak üzere, 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Tedavisi tamamlanan 12 yaralı taburcu oldu. 7 kişinin tedavisi ise devam ediyor, 2’sinin durumu ağır." ifadelerini kullandı. 

KARKAMIŞ'TA OKULLARA 1 HAFTA TATİL

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de şu mesajları verdi:

"Acılıyız. 2 şehidimiz var. 10'a yakın yaralımız var. Okula terör saldırısının isabet etmesi bizi çok yaraladı. Öğrencilerin kitaplarını bırakarak sığınağa gitmeleri bizi çok hüzünlendirdi. Ayşenur Alkan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Hızlı bir şekilde toparlanacağız. Bu hafta Karkamış'ta tüm okullarımızı tatil edeceğiz. Hızlı bir şekilde okullarımızı onaracağız."

"YÜREĞİMİZ YANIYOR, TERÖRE LANET OLSUN"

Saldırıda hayatını kaybeden 2 kişiden 1'i olan Hasan Karataş'ın Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat'ın yeğeni olduğu öğrenildi.

Saldırı sonrasında açıklama yapan Mahir Polat, "Amcam Mehmet Polat'ın torununu kaybettik. Ailem oralı, yeğenim orada yaşıyordu. Çocuk, bahçede oynarken roket düşüyor. Yüreğimiz yanıyor. Teröre lanet olsun" ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden Hasan Karataş'ın Dilan-Zeki Karataş çiftinin çocuğu olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.