Gaziantep’te sokaklarda gezen başıboş köpeklerin sayısının artması vatandaşları endişelendiriyor....

Gaziantep’te sokaklarda gezen başıboş köpeklerin sayısının artması vatandaşları endişelendiriyor....
Gaziantep’te sokaklarda gezen başıboş köpeklerin sayısının artması vatandaşları endişelendiriyor. Son dönemde sayıları çok fazla artan sokak köpeklerinin bir an önce toplanması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Çocuklar toplu gezen köpeklerin saldırı korkusu nedeniyle travma yaşıyor. Yetkililer, etkili bir çalışma yapmalı.” Şeklinde konuştular.

Sokaklardaki başı boş köpekler vatandaşları endişelendiriyor. Kış aylarının gelmesi ile birlikte sokak köpeklerinin dışarıda yemek bulamadıklarını ve daha hırçın ve saldırgan olduklarını iddia eden vatandaşlar, bu canlıların da daha rahat bir ortamda yaşaması için, sokaklardan uzaklaştırılması gerektiğini belirttiler.   

Köpeklerin toplanması gerektiğini belirten vatandaş, “Başı boş köpekler bir halk sağlığı ve güvenliği sorunudur. Bunların bir an önce toparlanması gerekiyor. Çocuklar toplu gezen köpeklerin saldırı korkusu nedeniyle travma yaşıyor. Diğer taraftan bu canlılar da sokaklarda son derece sağlıksız ortamlarda yaşıyorlar, aç kalıyorlar. Onların da rehabilite edilmesi gerekiyor.” Dedi.


Kış ayları ile birlikte korkularının daha da arttığını belirten Duygu B, “Sabah 6 da hava karanlıkken işe gitmek için evden çıkıyorum. 5-6 tane köpek hepsi birlikte yürüyor her an bir şey yapacaklar diye korkuyla yürüyorum.  İşe korkarak gidiyoruz nereden çıkacakları belli değil.  Başı boş köpeklerin saldırıları ile ilgili son dönemde yaşanan olaylar da korkumuzu arttırıyor.  Yetkililerin havalar iyice soğumadan, köpekler ile ilgili bir çalışma yamasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP’TE YAŞANAN OLAYLAR

Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde 22 Aralık’ta pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı.

Yine 24 Haziran tarihinde  oğlunu ziyaret etmek için evden dışarı çıkan 72 yaşındaki talihsiz adama sokak köpekleri saldırmış, ağır yaralanan adam 54 günlük yaşam mücadelesinin hayatını kaybetmişti.

2 Temmuz tarihinde çöpten karton toplayarak geçimini sağlayan bir kadına tasmasız ve ağızlıksız gezdirilen pitbull cinsi köpek saldırmıştı. Saldırı sonucu vücudunda çeşitli ısırık izleri ve sıyrıklar oluşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.