Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde seçim heyecanı! Sanayiciler Sandığa gidiyor

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde seçim heyecanı!  Sanayiciler Sandığa gidiyor
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi seçimleri 22 Kasım’da yapılacak. 1200 sanayici, 7 kişilik müteşebbis heyeti belirlemek için oy kullanacak. GTO, GSO ve GTB seçimlerinin ardından gözlerin seçildiği OSB seçimlerinde, başarılı çalışmalarıyla herkesin alkışı alan Cengiz Şimşek tek aday durumunda. Şimşek’in, başarılı bir döneme imza attığı 7 kişilik ekibinde değişiklik yapmayacağı konuşuluyor.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 22 Kasım Salı günü Genel Kurul yapılacak. 7 kişilik Müteşebbis Heyetinin belirlenmesi için yapılacak seçimlerde 1200’ye yakın sanayici oy kullanacak. Kentte yaptığı başarılı çalışmaları ile takdir toplayan GAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek’in tek liste ile seçime gireceği öğrenildi.

22 KASIM’DA SEÇİM VAR
Gaziantepli sanayiciler, 22 Kasım Salı günü sandık başına gidecek. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Müteşebbis Heyetinin belirlenmesi için yapılacak genel kurulda 1200 civarında sanayici oy kullanacak. Tek liste ile yapılması beklenen seçimlerde GAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek’in yeniden aday olduğu ve seçimlere tek liste ile gidileceği öğrenildi.

MÜTEŞEBBİSE 7 ÜYE İÇİN…
Gaziantep OSB Müteşebbis heyeti Vali Davut Gül başkanlığında, 15 asil, 11 yedek üyeden oluşuyor. Bunlardan 7 asil üye seçimle belirlenirken, kalan 8 üye ise Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası, GASİAD ve GOSİAD’ın gönderdiği temsilcilerden oluşuyor. 

KİMLER ADAY OLACAK?
Cengiz Şimşek’in sanayicilerin belirleyeceği 7 üye için, kendisiyle birlikte başarılı bir döneme imza atan ekiple devam edeceği konuşuluyor. Geçen seçimde seçilen Özgür Özdağlı, Mehmet Özmen, Halil Tepe, Ömer Cıncıkçı,  Hüseyin Ulutaş ve Şerif Selçuk’un yeni dönemde de Şimşek’in listesinde olmaları bekleniyor.

ŞİMŞEK’İN BAŞARISI TAKDİR TOPLUYOR
11 Nisan 2019 tarihinde yapılan seçimlerde GAOSB Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Cengiz Şimşek, göreve geldiği ilk günden bu yana başarılı çalışmalara imza attı.  Şimşek, Çevreci yatırımlar, GES Projeleri, OSB’nin Otobana bağlantısı, Travmatik Acil Durum Hastanesi gibi vizyon projeleri ile takdir topladı.

GAOSB, İSTİHDAMDA BİRİNCİ
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) En Fazla İstihdam Sağlayan 10 Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) açıkladı. Buna göre Gaziantep OSB, 241 bin 57 istihdam ile Türkiye’nin en fazla istihdam sağlayan Organize Sanayi Bölgesi oldu. Gaziantepli sanayicileri kutlayan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, üretmeye ve istihdam yaratmaya devam edeceklerini belirtti.

SANAYİCİ YÜZÜNÜ GÜNEŞ’E ÇEVİRDİ
Gaziantep’te 2015 yılından sonra başlayan Güneş Enerji Santrallerine geçiş, Şimşek döneminde hızlandı. GES Projelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, ‘’ Enerji fiyatlarına yapılan zamlar hakikaten rekabet gücümüzü azaltır duruma geldi. Biz de buna karşın ilk etapta sanayicilerimizin çatılarına güneş enerjisi santrali kurmalarını teşvik ettik. Bürokrasiyi iyice azalttık. Güneş enerjisine en hızlı izin veren rekabetçi bir OSB’yiz. Şu anda bölgemizde bulunan sanayicilerimiz faydalandığı güneş enerjisi santrallerinin toplam gücü 180 megawatt oldu’’ dedi.

ÇEVREYE DUYARLI OSB
Çevreye duyarlı bir OSB olmaya özen gösterdiklerini kaydeden Şimşek, “OSB’nin otobana bağlantı yollarını kısaltıyoruz. Bölgemizdeki MYO ve meslek lisesinde 3 bin kadar öğrencimiz sanayi ile iç içe eğitim alıyor. Bunun yanında çevreye duyarlı, çevreye zarar vermeyen bir OSB olmaya büyük özen gösteriyoruz. Çünkü artık ihracat yaptığınız ülkeler, sizin nasıl bir yerde üretim yaptığınızı, sanayi tesislerinizin çevreye zarar verip vermediğini de sorguluyor’’ dedi.

Türkiye’nin en büyük OSB’lerinden birisi olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 50 yataklı Travmatik Acil Durum Hastanesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşülerek mutabakata varıldı.

TRAVMATİK ACİL DURUM HASTANESİ 240 BİN ÇALIŞANA HİZMET VERECEK
2021 yılında Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek arasında Gaziantep OSB’ye Travmatik Acil Durum Hastanesi yapılması için protokol imzalanmıştı.

Ağustos ayında Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri Ankara’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret etti. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan yeni açıklamada ise Ankara’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret eden OSB Başkanı Cengiz Şimşek ve yönetiminin projesi tamamlanmış olan 50 yataklı Travmatik Acil Durum Hastanesi ile ilgili dosyanın sunulduğu bilgisi verildi.

İki bine yakın sanayi tesisinin bulunduğu Gaziantep’teki 5 OSB’de 240 binin üzerinde istihdam sağlanıyor. Hastane çok sayıda sanayi çalışanına hizmet verecek.

OSB’YE ÇILGIN PROJE!
Şehirgösteren Kavşağı ile 5. OSB'yi birbirine bağlayacak çılgın proje için ilk adım atıldı. Büyükşehir ve OSB işbirliğinde yapılacak 3 kilometresi tünel, toplam 7 kilometrelik  projeye GBB Meclisinde onay verildi. 2 milyar TL’lik proje ile 5. OSB"ye ulaşım artık çok daha kolay ve kısa olacak. Proje ile Sit Alanı ve yeşil alana zarar verilmeyecek.

Proje kapsamında değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ise proje ile Gaziantep OSB ile otoyol bağlantısının sağlanacağını söyledi. GBB-OSB işbirliğinde gerçekleştirilecek proje ile ilgili mühendislik çalışmalarının da tamamlanması ile protokol imzalanacağını ve ihaleye çıkacaklarını kaydetti.

FIRAY SUYU OSB’YE GELİYOR
Geçtiğimiz Ağustos ayında Ankara’ya giden OSB Başkanı Cengiz Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’la, Fırat’ın suyunun OSB’ye getirilmesini sağlayacak proje üzerinde görüş alışverişinde bulunmuştu. Görüşme sırasında, OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep OSB  kullanma suyu uygulama projesini ihalesinin yapılması  için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teslim etmişti.

FIRAT SUYU, HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan OSB Başkanı Şimşek, “Fırat nehrinin suyunun OSB’ye getirilmesi OSB için olduğu kadar Gaziantep için de hayati önem taşıyor. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte yer altı su kaynaklarımız korunacak aynı zamanda  sanayi tesislerimiz kesintisiz, kaliteli ve daha ucuz suya kavuşacak. Bu önemli projeye desteğini ve emeğini esirgemeyen sayın Bakanımız Mustafa Varank’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullanmıştı.

Ankara’daki ziyaretin ardından Gaziantep OSB’ye kesintisiz ve kaliteli suyun getirilmesi ile ilgili önemli bir adım daha atıldı. Eylül ayında gerçekleştirilen Gaziantep OSB Müteşebbis Heyet Toplantısında Fırat Suyu’nun OSB’ye taşınması ile ilgili proje ele alındı.

50 MW’LİK GES YAPILACAK
Gaziantep OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı, Vali Davut Gül başkalığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, Fırat Nehri suyunun Gaziantep OSB’ye getirilmesi ile ilgili ihalenin sonuçlandığını söyledi. Vali Gül, ‘’Fırat’tan Gaziantep OSB’ye su getirme ihalesi sonuçlandı. 55 kilometre uzaklıktan, 1.300mm çap PE kaplı Çelik boruyla gelecek su için, 50 MW kapasiteli GES yapılacak. Desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımız Mustafa Varank, eski Bakanımız Abdulhamit Gül,  milletvekillerimiz, OSB Başkanı Cengiz Şimşek ve yönetimine teşekkür ederim’’ ifadelerini kullandı.

İHRACAT HEDEFİ 12 MİLYAR DOLAR!
2023 yılına 10 milyar dolar ve aylık 1 milyar hedefi bulunan Gaziantep, 2021 yılında bu hedefine ulaştı. 2021 yılını 10 milyar dolarlık ihracatla kapatan Gaziantep, 2022 yılının 10 aylık döneminde ise 8 milyar 696 milyon 490 bin dolara ulaştı. Aralık ve Ocak ayı ihracatının netleşmesi ile 2022 yılının da 10 milyar doların üzerinde ihracatla kapatılması bekleniyor.

GAZİANTEP’E 70 YENİ FABRİKA…
Gaziantep’te 16 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilen ve 9 bin kişiye istihdam sağlayacak olan 70 fabrikanın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşmişti. Açılış sırasında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’ Bunların hesapları 300 fabrikayı saymaya yetmeyeceği için onu bile doğru dürüst beceremediler. Bugün de o tarihten bugüne yapımı tamamlanan 70 fabrikanın açılışını yapıyoruz. Organize Sanayi Başkanı Cengiz Bey’den rica ediyorum, kendisi, Gaziantep’e gelip bu fabrikaları saymaya çalışacaklara yardımcı olsun. Çünkü şehirdeki 1200 fabrika arasında bu yeni eserleri bulmakta zorluk çekebilirler. Gerçi 6. organize faaliyete geçip de fabrika sayısı 2 bine dayanınca bunların işleri iyice zorlaşacak. Ama yapacak bir şey yok. Artık o kadarına da katlanacaklar” ifadelerini kullanmıştı.

6’NCI OSB İÇİN KOLLAR SIVANDI
2021 yılında düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclisinde Kasım ayı 1.Birleşim Toplantısında Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen büyüme talebi görüşülüş, talep kabul edilmişti. Sanayicinin bu talebinin kabul edilmesinin ardından 43 milyon 200 bin metrekare alanda 2 bine yakın işletmenin üretim yaptığı Gaziantep OSB’de, 6’ıncı OSB için yatırımcılara arazi tahsisi için talep toplamaya başlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.