Gaziantep'te UYGULANACAK MI? Bu Uygulamaya Gaziantep'in İhtiyacı var... Artık Çöp atan parmak izinden yakalanıyor

Gaziantep'te UYGULANACAK MI? Bu Uygulamaya Gaziantep'in İhtiyacı var... Artık Çöp atan parmak izinden yakalanıyor
Isparta Emniyet Müdürlüğü, mesireler, mezarlıklar ve ibadet yerlerine çöp atanları parmak izinden tespit ederek ceza kesiyor. Ekipler, 100 ilâ 14 bin 600 lira arasında para cezası uygulayabiliyor. 15 gündür devam eden uygulama sonrasında çevre kirliğinde ciddi azalma oldu. Gaziantep’in ise bu konuda harekete geçmesi beklenirken, çevre kirliliğine neden olan kişilerin tespit edilerek gerekli cezanın uygulanması gündeme geldi.

81 İLE ÖRNEK UYGULAMA
Isparta Emniyet Müdürlüğü, çevreyi kirletenlere karşı 81 il’e örnek olacak bir uygulamaya imza attı. Mesire yerleri, mezarlıklar ve ibadet yerlerine atılan çöplerden parmak izi alan polis ekipleri, kimlikleri tespit edilenlere para cezası kestirdi. Türkiye’de bir ilk olarak gündeme gelen bu uygulamanın önümüzdeki günlerde Gaziantep’te de Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi bekleniyor. Çevre kirliliğine karşı yeni bir uygulama olan bu sistem için çalışmalar yapılması gündeme geldi.

TCK’DA KARŞILIĞI VAR
Türk Ceza Kanunu’nun 153.maddesinde yer alan “İbadethanelere, bunların eklentilerine, buralardaki eşyaya, mezarlara... zarar veren kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası veya adlî para cezası ile cezalandırılır.” hükümden hareketle Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan izin alan Olay Yeri İnceleme ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte düzenli olarak mesire alanları, dini mekanlar, mezarlıklar ile park ve bahçelerdeki şişeler ve plastik bardaklardan parmak izi aldı.

UYGULAMA BAŞLAYALI 15 GÜN OLDU
Alınan örnekleri kayıtlarla karşılaştıran ekipler parmak izi tespiti gerçekleştirilen kişilere “çevrenin kasten veya taksirle kirletilmesi” ve “ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” suçlarından çok sayıda adli işlem yaptı. Yaklaşık 15 gündür devam eden uygulama sonrasında çevre kirliğinde ciddi bir azalma yaşandı. Türk Ceza Kanunu’nun 153.maddesi çevre kirliliğine sebep olanlara 100 lira ile 14 bin 600 lira arasında para cezası uygulanabiliyor.

GAZİANTEP’TE NEDEN OLMASIN?
Isparta Emniyet Müdürlüğü, çevreyi kirletenlere karşı böyle bir uygulama başlatırken Gaziantep’te de buna benzer bir uygulamanın hayata geçmesi bekleniyor. İbadethaneler başta olmak üzere, mezarlıklar, ormanlar ve parklarda bu tür uygulamanın yapılması için çalışma başlatılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.