Gaziantep'te Toplu Ulaşım IZDIRABI! OTOBÜSLER KALABALIK, VATANDAŞ GERGİN! Gaziantep’te toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk, her gün tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Gaziantep'te Toplu Ulaşım IZDIRABI! OTOBÜSLER KALABALIK, VATANDAŞ GERGİN!  Gaziantep’te toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk, her gün tartışmaları da beraberinde getiriyor.
2,5 milyona yakın nüfusu Gaziantep’te toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk, her gün tartışmaları da beraberinde getiriyor. Sabah ve akşam saatlerinde toplu taşımalardaki kalabalık tartışmalara sebep oluyor.

Akaryakıt zamlarının ardından Gaziantep’te toplu taşıma araçlarına yönelimin arttığını ve araçların yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar isyan ediyor. Sabah işe gidiş saatlerinde toplu taşıma araçları ve duraklarında yoğunluk yaşanıyor. Özellikle şehir merkezine uzak bölgelerden işyerlerine gitmek için toplu taşımayı kullanan vatandaşlar seferlerin veya araçların artırılması gerektiğini söylediler.

“SÜREKLİ YER TARTIŞMASI YAŞANIYOR”

Her gün kalabalıklardan dolayı çıkan tartışmalara isyan eden vatandaş Esra G. “Otobüsler zaten ciddi derecede kalabalık. Bir de üzerine sabah sabah yer tartışması yapıyorlar. Ve bunlar öyle binde bir olan olaylar değil. Her an yaşanma ihtimali bulunan olası olaylar. İnsanlar birbirine nasıl hitap edeceklerini bilmiyorlar. Bu duruma pek çok kez şahit oldum” dedi.

“SEFERLERİN YADA OTOBÜSLERİN SAYISININ ARMASI GEREK”

Saatlerce otobüs beklediğini söyleyen bir vatandaş, “Otobüsün içi tıklım tıklım. Üç tane otobüs geçti. Kalabalıktan dolayı almadı. Tramvaylara binmek mümkün değil zaten. Bir an önce ya seferleri ya da otobüslerin sayısının arması gerek” dedi.

“KAPASİTELERİNİN ÜZERİNDE YOLCU ALIYORLAR”

İşe gitmek için toplu taşıma araçlarını kullandığını belirten bir vatandaş ise, “Yarım saat otobüs bekliyoruz, gelen de çok aşırı kalabalık oluyor. Nefes dahi alamıyoruz. Grip salgını zaten bayağı yayılmış durumda. Bundan en çok çocuklar etkileniyor. Öksüren çok ve hiçbir önlem dahi almamış. Uzaklaşmak ise ne mümkün. Arkamızı bile dönemiyoruz. Özellikle B84,B46,B59, B29,M17 numaralı otobüslerde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Otobüslere taşıma kapasitelerinin üzerinde yolcu alıyorlar” şeklinde konuştu.

“CEBİMİZDEN TELEFON ÇALINSA HABERİMİZ OLMAYACAK”

Akşam saatlerindeki yoğunluktan dolayı saatlerce otobüs beklediğini belirten vatandaş, “Özellikle akşam saatlerinde binemiyoruz. İşten 6’da çıkıyorum. Saat 8’de anca evde oluyorum. Geç gelmesi ayrı, üzerini bir de aşırı kalabalık. Güvenli değil. Burada cebimizden telefon veya cüzdan çalınsa haberimiz indikten sonra olacak. O derece kalabalık. 50 kişiden fazla kişi var. İnmek istesek zar zor iniyoruz.” ifadelerini kullandı.

“OTOBÜSÜN CİDDİ BİR ŞEKİLDE BAKIMDAN GEÇMESİ LAZIM”


Otobüslerin çok fazla arıza yaptığını söyleyen bir diğer vatandaş, “Otobüsler çok sık arıza yapıyor ve bu da işe geç kalmamıza sebep oluyor. Pek çok otobüs hijyen açısından çok kötü bir durumda maalesef. Otobüsler eski. Pek çok otobüsün ciddi bir şekilde bakımdan geçmesi lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.