ÇÖK - KAPAN - TUTUN debrem tatbikatı... Gaziantep Valisi Gül’den ÇAĞRI! ‘’Her şeye hazırlıklı olmalıyız’’... Gaziantep'te Çök kapan tutun deprem tatbikatı... CANLI YAYIN

12 Kasım deprem tatbikatı için geri sayım devam ediyor. AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye ve Gaziantep genelinde çök - kapan - tutun deprem tatbikatı gerçekleştirilecek. Gaziantep’te de yapılacak tatbikat öncesi Gaziantep Valisi Davut Gül'de, vatandaşlara çağrıda bulundu. Peki 12 Kasım deprem tatbikatı Gaziantep'te saat kaçta? 12 Kasım deprem tatbikatı nasıl yapılacak? İşte detaylar

GAZİANTEP VALİSİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

Tüm Türkiye genelinde bugün, vatandaşlarımızın katılımıyla aynı anda ‘’Çök-Kapan-Tutun Deprem Anı Tatbikatı’’ yapılacak.

Tatbikat öncesi açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, ‘’Cumartesi deprem tatbikatımız var. Tüm hemşehrilerimizden isteğimiz, lütfen tatbikata eksiksiz katılın. Bir saniye sonra ne olacağını bilmediğimizi bilerek her şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

DEPREM TATBİKATI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?
Deprem Tatbikatı Türkiye genelinde 12 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 18.57'de yapılacak.

TATBİKAT NASIL YAPILACAK?
Ülke genelinde telefon, televizyon ve radyo ile cami ve belediye hoparlörleri aracılığıyla, "AFAD tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda tüm ülkede deprem anı çök kapan tutun tatbikatı yapılmaktadır." anonsu geçilecek.

Tatbikat sırasında, mesajın duyulması halinde güvenli görülen bir yerde, sağlam bir nesnenin yanında veya altında çökülecek. Sırt, pencerelere dönük şekilde kapanılacak, baş ve boyun, düşme ihtimali olan cisimlerden korunacak. Sarsıntı sona erene kadar, yatak ya da oturma grubu gibi ağır ve büyük eşyalara tutunup beklenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.