Gaziantep dahil 26 ilde yapılan Yeni anket yayınlandı: İşte en beğenilen siyasetçi!

Gaziantep dahil 26 ilde yapılan Yeni anket yayınlandı: İşte en beğenilen siyasetçi!
26 şehirde yapılan araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin en beğenilen siyasetçisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, son sırada ise eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yer aldı.

2023 seçimleri yaklaşırken kamuoyunun nabzını yakından tutan ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, bu kez siyasetçiler üzerine bir anket düzenledi. Türkiye'nin en sevilen siyasetçisi için 26 ilden 2 bin 312 kişiyle soru yöneltildi.

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan en beğenilen siyasetçi araştırmasında birinci sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ikinci sırada yer aldı.

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 5-14 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin dahil 26 ilde 2 bin 312 kişiyle telefon yöntemiyle yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "En beğendiğiniz siyasetçi veya devlet adamı kimdir?" açık uçlu sorusunu yönetti.

EN BEĞENİLEN SİYASETÇİ ERDOĞAN

Araştırmaya katılanların yüzde 34.6'sı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı beğendiğini söyledi. Erdoğan'ı yüzde 13.4 oranla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takip ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 8.5'le üçüncü sırada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yüzde 7.3'le dördüncü sırada yer alıyor. HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise yüzde 7.2 oranla beşinci sırada yer aldı.

EKREM İMAMOĞLU YEDİNCİ SIRADA

Araştırmaya katılanların en çok beğendiği yaşayan siyasi isimler arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yüzde 5.7 oranla altıncı sırada yer alırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 3.6 oranla yedinci sırada yer aldı.

SON SIRADA ABDULLAH GÜL VAR

Araştırmada, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın yüzde 0.7, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yüzde 0.6, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin yüzde 0.4, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın yüzde 0.4, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yüzde 0.3 beğeni oranı çıkarken, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise yüzde 0.2 beğeni oranıyla son sırada yer alıyor.

ARAŞTIRMA 26 İLDE YAPILDI

Araştırma 26 ilde 2 bin 312 kişiyle gerçekleşti. Araştırmaya katılanların yüzde 53.3'ü Erkek, yüzde 46.7'si Kadın. Eğitim durumlarına göre yüzde 27.8'i Lise Mezunu, yüzde 20.3'ü İlkokul Mezunu, yüzde 17.6'sı Ortaokul Mezunu, yüzde 22.7'si Üniversite Mezunu, yüzde 5.9'u Mezun değil ve yüzde 5.7'si ise Lisansüstü Mezunlarından oluştu.

Araştırmaya katılanların mesleklerine göre dağılımında yüzde 19.2'si Esnaf, yüzde 22.5'i Ev Hanımı, yüzde 13.1'i İşçi, yüzde 10.6'sı Emekli, yüzde 5'i Kamu Görevlisi, yüzde 7.1'i Serbest Meslek, yüzde 3.4'ü Çiftçi ve yüzde 19.1'i ise Diğer Meslek gruplarından oluşuyor. Araştırmaya en çok yüzde 20.7 oranla 35-44 yaş aralığındaki vatandaşlar katılırken. 35-44 Yaş aralığını yüzde 19.5 oranla 25-34 yaşındakiler takip ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.