Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Ak Parti-HDP görüşmesine ilişkin ilk tepki: 'Son derece doğal ve doğru bir adımdır'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Ak Parti-HDP görüşmesine ilişkin ilk tepki: 'Son derece doğal ve doğru bir adımdır'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

Atatürk kurucu bir liderdir. İlk cumhurbaşkanımızdır. Ömrünü Türk milletine vakfetmiştir. Türk devlet zincirinin halkaları kesinlikle birbiriyle iç içe geçmiştir. Biri olmadan diğerinin ne anlamından ne de varlığından bahsedilecektir. Gazi Mustafa Kemal, hem Türk tarihinin hem Türkiye Cumhuriyeti'nin asal payesi, ortak fikridir. Türk milliyetçiliği Türkiye'nin bağımsızlığını teyit etmekle kalmamış, demokratik yönetimin tesisinin de temel taşı olmuştur. 


Kim ne söylerse söylesin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e çok şey borçluyuz. Vatan ve varlık borcumuz tartışmasızdır. 10 Kasım, bir matem günü değil, yaşanmış onca hadisenin bir idrak, bir ifade günüdür. Az sonra detaylarıyla temas edeceğim üzere Atatürk'ün kurduğu partinin başındaki zatın bile sömürgecilerin eline düşmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş esaslarına ihanettir. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetleri Milliyetçi Hareket Partisi'nde ve Cumhur İttifakı'ndadır. Asla leke sürdürülmeyecektir.

KILIÇDAROĞLU KENDİSİNİ VE PARTİSİNİ REZİL ETTİ

ABD'den sonra Birleşik Krallık'ta soluğu alan Kılıçdaroğlu, eşik bekleyip ışık bekleyeceğini sanmıştır. Biz bundan hicap duyduk ama kendisi duymadı. Kılıçdaroğlu kendisini ve partisini rezil etti. 

Temiz para derken, Türkiye'yi narko devlet olarak yabancı ülkelerde ispiyonlayan Kılıçdaroğlu bu devrin Sait Mollası'dır. Kılıçdaroğlu hiç mi etrafında sevenin kalmadı. Kimlere diyet ödüyorsun diyen çıkmadı. Kılıçdaroğlu sen herkesi kör, alemi sersem mi sanıyorsun. O temiz dediğin paraya, terör parası diyordun. Bir yanında et kavuruyor, bir yanında harman savuruyorsun.

Anasaya değişikliğini sonuna kadar destekliyorum. Bizim görüşümüz nettir. Ya geniş bir mutabakat halinde sonuca gidelim ya da halk oylamasında miletimize gidelim. Buyursun hep birlikte köklü çözümde buluşturalım.

AK PARTİ'NİN ZİYARETLERİ DOĞRU BİR ADIM

Meclis'te AK Partinin ziyaretleri doğru bir adımdır. HDP'ye nasıl baktığımızı söylemeye lüzum bile görmüyoruz. Bizim gözümüzde HDP neyse CHP de odur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.