YOK ARTIK CHP BUNUDA ELEŞTİRDİ! CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar: Gaziantep’in toplu taşıma ihtiyacını karşılayacak nitelikte değil!

YOK ARTIK CHP BUNUDA ELEŞTİRDİ!  CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar: Gaziantep’in toplu taşıma ihtiyacını karşılayacak nitelikte değil!
CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, Gaziantep tarihinin en büyük yatırım projesi olan Gaziray’a karşı çıktı, yapılan projenin çağın gerisinde olduğunu ileri sürdü.

Yapımı tamamlanan ve bugün hizmete girecek olan Gaziray nedeniyle kentte büyük heyacan yaşanırken, CHP’nin kayyum İl Başkanı Neşet Uçar, sosyal medyadan tam tersi yönde açıklamalar yaptı.

Kent trafiğine nefes aldıracak ve metropol şehir Gaziantep'in ulaşımında devrim yaratacak Gaziray'a karşı çıkan Uçar, "Yaklaşık olarak 4 yıldır test sürüşü yapılan Gaziray nihayet hizmete açılıyor. Dünya'daki örneklerinin çok gerisinde olan bu raylı sistem Gaziantep’in toplu taşıma ihtiyacını karşılayacak nitelikte değil! Gaziray’ın özellikle OSB ve Gatem- Küsget’te aktarma istasyonları ile beslenmemesi halinde hedeflenen yolcu kapasitesine ve Gaziantep trafiğinde ulaşılmak istenen rahatlamaya ulaşılması mümkün değil. Gaziray’ın toplu ulaşımın zaruri olduğu, Gaziantep nüfusunun önemli bir çoğunluğunun yaşadığı Şahinbey ve  Şehitkamil’in yoksul mahallelerine uzak olması kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığını açık bir şekilde ortaya koyuyor! Hemen yanıbaşımızda bulunan Mersin’de, Büyükşehir belediyemiz çağın gereklerine uygun olarak metro projesi inşaa ederken Gaziantep’te ise hala hafif raylı sistem tercih edilmesi Gaziantep için kaynak kaybıdır! Planlama ve şehircilikte kamusal menfaatlerin önüne kişi ve grupların menfaatlerini koyan AKP’li belediyeler çağımızın en önemli değeri olan vakti boşuna harcamaktadır!" ifadeleri ile dev projeyi eleştirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.