Gaziantep Ak Parti Eski Milletvekili Şamil TAYYAR'dan HDP ZİYARETİNE TEPKİ... 'PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk? Bu muhakemeyi yapmalıyız" dedi.

Gaziantep Ak Parti Eski Milletvekili Şamil TAYYAR'dan HDP ZİYARETİNE TEPKİ... 'PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk? Bu muhakemeyi yapmalıyız" dedi.
Ak Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar , "AK Parti, HDP'ye nasıl bakıyorsa o düzlemde ilişkisini yürütmelidir" ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliği çalışmaları kapsamında HDP'yi de ziyaret eden AK Parti'ye kendi içinden tepkiler geldi.MKYK Üyesi Şamil Tayyar, "AK Parti, HDP'ye nasıl bakıyorsa o düzlemde ilişkisini yürütmelidir" ifadelerini kullandı. AK Parti'nin HDP'yi PKK'nın siyasi partisi olarak suçladığını hatırlatan eski Milletvekili Mehmet Metiner, "Artık bir karar vermeli. HDP'yi kendisiyle oturulup konuşulacak bir parti olarak görüyorsa o vakit HDP'ye dair dilini ve yaklaşımını değiştirmeli" dedi. 

"MUHAKEMEYİ YAPMALIYIZ"
HDP ile görüşmeye bir tepki de AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar'dan geldi. Metiner'in paylaşımını alıntılayan Tayyar, "Kesinlikle. AK Parti, HDP'ye nasıl bakıyorsa o düzlemde ilişkisini yürütmelidir. PKK'nın siyasi uzantısı ve kapatılması gereken bir partiyse, onlarla niye Anayasayı konuşuyoruz? PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk? Bu muhakemeyi yapmalıyız" dedi.

"AK PARTİ İÇİN SIKINTILI"
Eski AK Parti Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, HDP ziyaretinin parti için sıkıntı oluşturacağını savundu. HDP'ye yönelik söylenecek her olumsuz sözün bu görüşmenin ardından geri döneceğini kaydeden Metiner, "HDP'yi hem TBMM çatısı altında olmaması gereken terör örgütünün siyasi partisi olarak suçlamak, hem de anayasa değişikliği için muhatap alıp görüşmek, AK Parti açısından sıkıntılı bir yeni durum. Bundan sonra HDP'ye dair söylenecek her söz, bu fotoğrafa çarpıp geri dönecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.