Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber! İstihkam Onbaşı Lokman Akçağlayan şehit düştü... ŞEHİT LOKMAN AKÇAĞLAYAN KİMDİR? Şehit Uzman Onbaşı Lokman Akçağlayan Nereli, Kaç Yaşında?

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber! İstihkam Onbaşı Lokman Akçağlayan şehit düştü... ŞEHİT LOKMAN AKÇAĞLAYAN KİMDİR? Şehit Uzman Onbaşı Lokman Akçağlayan Nereli, Kaç Yaşında?
Uzman İstihkam Onbaşı Lokman Akçağlayan, Pençe-Kilit operasyonunda bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen roket saldırısı sonucunda şehit oldu. Uzman Onbaşı Lokman Akçağlayan'ın şehadet haberi memleketi Aksaray'da üzüntüyle karşılandı. Peki Şehit Lokman Akçağlayan kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda Irak'ın kuzeyinde teröristlerin roketli saldırısı sonucu şehit olan İstihkam Onbaşı Lokman Akçağlayan'ın (30), memleketi Aksaray'daki baba evine ateş düştü.
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, terör örgütü PKK mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu 1 askerin şehit olduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 03 Kasım 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu İstihkam Uzman Onbaşı Lokman Akçağlayan şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.



BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJI
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da şehit İstihkam Uzman Onbaşı Lokman Akçağlayan için taziye mesajı yayımladı. Akar, "Kahraman silah arkadaşımız, 3 Kasım 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi

AKSARAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Acı haber memleketi Aksaray'ın Taşpazar Mahallesi'nde oturan annesi Sultan ve babası Nurettin Akçağlayan'a askeri yetkililer tarafından verildi.

Eve Türk bayrağı asılırken, şehit haberinin ardından yakınları eve akın etti.

ŞEHİT LOKMAN AKÇAĞLAYAN KİMDİR? 
TSK tarafından yürütülen Pençe-Kilit Harekatı'nda Irak'ın kuzeyinde teröristlerin roketli saldırısı sonucu şehit olan İstihkam Onbaşı Lokman Akçağlayan 1992 doğumlu. 5 yıllık İstikham Uzman Onbaşı olarak TSK'da görev yapıyor. Pençe - Kilit operasyonu sırasında teröristlerin gerçekleştirdiği roketli saldırı sonucunda şehit oldu. Şehit Lokman Akçağlayan aslen Aksaray'ın Taşpazar Mahalleli. Şehadet haberi sonrasında baba evi Türk bayraklarıyla donatılırken 5 yıllık istikham subayının iki senedir Şerife Akçağlayan ile evli oldukları öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.