PlayStation VR2 ne zaman çıkacak? PlayStation VR2'nin fiyatını ve çıkış tarihini açıkladı.

Sony, sanal gerçeklik oyunlarına çağ atlatacak yeni VR başlığı PlayStation VR2'nin fiyatını ve çıkış tarihini açıkladı. Buna göre 22 Şubat'ta piyasaya sürülecek olan cihaz, ABD'de 549 dolar, Avrupa'da ise 599 euro fiyat etiketiyle satışa çıkacak.

Gelecekte hayatımızda önemli bir yer edinmesi beklenen sanal gerçeklik teknolojilerine yönelik hamleler hız kesmeden devam ediyor. PlayStation’u bünyesinde bulunduran Sony’de bu konuda önde gelen şirketlerden biri. Şirketin yeni VR seti PlayStation VR2, uzun süredir tüketiciler tarafından heyecanla bekleniyordu.

Sony, geçtiğimiz aylarda yeni başlıklarıyla ilgili ilk detayları bizlerle buluşturmuştu. Şirket, yaptığı bir paylaşımda cihazın 2023’ün ilk çeyreğinde geleceğini açıklamıştı. Şimdi ise PlayStation VR2’nin tam çıkış tarihi ve fiyatının ne kadar olacağı resmen duyuruldu.

22 Şubat’ta çıkış yapacak PlayStation VR2’nin fiyatları:

Sony, yaptığı bir paylaşımla yeni VR setinin 22 Şubat 2023’te piyasaya sürüleceğini duyurdu. Sense denetleyicilere ve stereo kulaklıklara sahip PlayStation VR2’nin, ABD’de 549 dolarlık (10.221 TL + vergi), Avrupa’da ise 599 euro (10.998 TL + vergi) fiyat etiketine sahip olacağı da resmen açıklandı. Ek olarak, 49,99 dolara mâl olacak PSVR2 Sense denetleyici şarj istasyonunun ayrıca satılacağı da belirtildi. Bunlar dışında standart modelin yanı sıra PlayStation VR2 Horizon Call of the Mountain paketinin de 599 dolara (Avrupa’da 649 euro) satılacağı da aktarıldı.

Sony, ön siparişlerin 15 Kasım tarihinde çevrim içi PlayStation mağazasından açılacağını da açıklamalarına ekledi. Şirket ayrıca; ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’taki müşterilerin direkt olarak PlayStation mağazasından sipariş verebileceğini belirtirken, diğer pazarlarda ise perakendeciler yoluyla cihazın satın alınabileceğini kaydetti.

PlayStation VR2 özellikleri

PlayStation VR2, orijinaline oranla birçok iyileştirmeyle ve dikkat çekici özellikle geliyor. 110 derece görüş alanıyla gelen yeni sanal gerçeklik başlığı, 90 veya 120 Hz yenileme hızı oranı sunan iki adet 2000x2040 4K HDR OLED ekrana sahip. Göz takibi için yer alan dört adet kamera da daha iyi bir oyun deneyimini kullanıcılara sunmayı hedefliyor. Ayrıca, USB Type-C, 3D ses, başlıkta titreşim gibi özellikler de cihazda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.