Gaziantep'te İYİ Parti OY ORANINI YÜKSELTTİ! GAZİANTEP'TE İYİ PARTİ'DE İL BAŞKANI KİM OLACAK?

Gaziantep'te İYİ Parti OY ORANINI YÜKSELTTİ!  GAZİANTEP'TE İYİ PARTİ'DE İL BAŞKANI KİM OLACAK?
Şahinbey, Şehitkamil ve Nizip ilçesinde başkanlık için çok sayıda ismin yarıştığı iyi partide delege çalışması yapılıyor. İl Başkanlığı için başkan vekili İzzettin Şahin'in ön plana çıktığı öğrenilirken, ilçelerdeki aday çokluğu da gözler kaçmadı. Şahinbey'de mevcut Başkan Metin Aslan'ın yeniden aday olduğu kongrede, Halil Ağca'da çalışmalarını hızlandırdı. Şehitkamil'de Ali Pişkin, Nazlı Ateş, Necmettin Yağmurlu ve Murat Dai başkanlık için mücadele verecek. İl başkanını belirleyecek olan diğer

ÜÇ İLÇE BİTTİ 

İYİ Parti Gaziantep’te bugüne kadar Karkamış, Nurdağı ve Araban İlçelerinde kongreler tamamlandı. Yapılan kongrelerde, Karkamış İlçe Başkanlığına Abdurrezzak Bozkurt, Nurdağı İlçe Başkanlığına Bünyamin Tek ve Araban İlçe Başkanlığına ise Muttalip Yılmaz yeniden seçildi. 

İLÇELERDE DELEGE SEÇİMİ YAPILDI 

26 Kasım'da Şehitkamil ve 27 Kasım'da Şahinbey'in kongrelerini yapacak olan iyi partide delege seçimi yapıldı. Şahinbey"'e 358, Şehitkamil'de ise 369 delege oldu. İlçeler sayıyı 400'e çıkarmak için çalışırken, ilçe başkanlarının delege seçiminde insiyatiflerini kullanacağı öğrenildi.  6 Kasım Oğuzeli, 13 Kasım Yavuzeli ve 4 Aralık İslahiye seçimleriyle Partide seçim süresi bitecek.  

ŞAHİNBEY'DE HALİL AĞCA,ŞEHİTKAMİL'DE MURAT DAİ ÖNDE 

Şahinbey'de iki, Şehitkamil'de 4 adayın yarışacağı belirtilen İyi Parti'de Şahinbey içil Halil Ağca'nın isminin ön plana çıktığı öğrenildi. İlçede mevcut başkan Metin Aslan'ın yeniden aday olduğu kongrede, Halil Ağca çalışmalarını hızlandırdı.  Şehitkamil'de ise büyük bir yarış var. Mevcut başkan Ali Pişkin'in yeniden varım dediği seçimlerde, Nazlı Ateş, Necmettin Yağmurlu ve Murat Dai aday. Bu ilçede de Murat Dai'nin isminin ön plana çıktığı belirtildi. Nizip'te ise Kenan Çakır, Abdullah Yıldız ve Abdullah Kılınç başkanlık için yarışacak.  

DELEGE İÇİN ÇALIŞ YAPILIYOR 

Delegelerle ilgili seçim süreci 5 ve 6 Kasım tarihlerinde yapılacak. 8 Kasım tarihinde İlçe Seçim Kurullarına delege listeleri tespit edilecek ve seçim günü ilan edilecek.  23 Kasım ve 5 Aralık tarihleri arasında İlçe Kongre ile ilgili süreç tamamlanacak. İlçe Kongre tarihleri İl Teşkilatı tarafından tamamlanacak. Üye sayısının 400’ün altında olduğu ilçelerde ise 25 Ekim-14 Kasım tarihleri arasında ilçelerde kongreler yapılabilecek. 

KONGRE SÜRECİ 29 OCAK’TA TAMAMLANACAK 

İl Kongresi ile ilgili süreç ise 24 Aralık tarihinde başlayacak. 24 Aralık ile 29 Ocak tarihleri arasında 81 ilde il kongreleri ile ilgili süreç tamamlanacak.
İYİ Parti'de kongreler için kıyasıya yarış var

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.