Gaziantep'te İşçi Servisi Kazaları Can Alıyor... İşçi Servisleri ‘Ölüme’ Taşıyor

Gaziantep'te İşçi Servisi Kazaları Can Alıyor... İşçi Servisleri ‘Ölüme’ Taşıyor
Gaziantep’te ekmek parası uğruna fabrikalarına ulaşmak için yola koyulan işçiler servis kazalarında can veriyor. Geçtiğimiz gün Şehitkamil ilçesi Maaşkuyu Caddesi Çimento Kavşağı'nda bir işçi servisi önce bir otomobile ardından elektrik direğine çarptı. Kazada 1 işçi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Meydana gelen bu işçi servisi kazaları denetimleri bir kez daha gündeme getirdi...

Sanayinin başkenti, ekonominin lokomotifi Gaziantep’te son aylarda meydana gelen işçi servisi kazaları, kent gündeminden düşmüyor. Son 2 ay içerisinde meydana gelen servis kazalarında 2 işçi hayatını kaybederken, 47 işçi ise yaralandı. Art arda meydana gelen kazalar sonrası işçi servislerine yönelik denetimlerin de yeterli olup olmadığını gündeme getirdi.

1 İŞÇİ DAHA CAN VERDİ
Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde işçi servisi ile otomobilin çarpması sonucu 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Mehmet C. idaresindeki 27 S 9303 plakalı işçi servisi, Şehitkamil ilçesi Maaşkuyu Caddesi Çimento Kavşağı'nda sürücüsü bilinmeyen 06 MGG 40 plakalı otomobile, ardından elektrik direğine çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda polis ve 112 Acil Servis ekibi yönlendirildi. Sağlık ekipleri, servisteki işçi Yaşar T'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralı 14 kişi işe kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

İŞÇİ SERVİSİ DEVRİLDİ
Şehitkamil ilçesi Gaziler Mahallesi'nde işçileri taşıyan 2 minibüsün çarpışma anı başka aracın kamerasına yansımıştı. Görüntülerde, sağ şeritte giden işçi servisinin sürücüsünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu aniden sol şeride geçmesi ve kendisini sollamaya çalışan minibüse çarparak devrilmişti. Merkez Şehitkamil ilçesi Gaziler Mahallesi 154152 No'lu Cadde'de işçileri taşıyan 27 S 3013 ve 27 S 4647 plakalı 2 minibüs çarpışmış, yaralanan 22 işçi 112 Acil Servis ekiplerince kentteki hastanelere kaldırılmıştı.

6 KİŞİ YARALANDI
Servis kazalarının arttığı son günlerde bir kaza haberi de 4. Organize Sanayi Bölgesi'nden gelmişti. Burhan G. idaresindeki 27 S 3641 plakalı işçi servisi, Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 83414 Nolu Cadde'de Abdurrahman Çakır'ın kullandığı 61 K 12219 plakalı tırla çarpıştı.

Kazada servis sürücüsü ve araçtaki 5 işçi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

ÇEVRE YOLUNDA CAN PAZARI
Mehmet U. yönetimindeki 27 S 3787 plakalı işçi servisi,  Gaziantep Çevre Yolu Nizip- Şanlıurfa yol ayrımında bariyere çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda polis ve 112 Acil Servis ekibi yönlendirildi. Sağlık ekipleri, servisteki işçi Mehmet Can Açıkgöz'ün hayatını kaybettiği belirledi, 2'si ağır 5 yaralıyı kentteki çeşitli hastanelere kaldırdı. Kaza nedeniyle trafiğe kapanan yol, aracın kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALI
Son dönemlerde artan servis kazaları ise hem işçilerin hem de vatandaşların denetim çağrısını yineledi. İşçiler, servis saatlerinde meydana gelen yoğunluğu, şoförlerin ileri yaşlarda olmasından kaynaklı dikkat eksikliği yaşandığını, servis araçlarının denetimlerinin yapılması gerektiğini vurguladı. Ekmek parası yolunda can vermek istemediklerini belirten işçiler, yetkililere seslendi. Her gün çalışmak için kentin 4 bir yanından Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınan işçilerin can güvenliğinin sağlanması noktasında işçi servis hizmeti sunan firmaların ve şoförlerin denetimlerinin sıklaştırılması şart.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.