Küçük İşletmelerin Yakalaması Gereken 2022 Trendleri

Küçük İşletmelerin Yakalaması Gereken 2022 Trendleri

Dünya genelinde yükselen enflasyon nedeniyle tüketicilerin yılın geri kalanında harcamalarını kısmayı planlaması; pazardan belirli miktarda pay kapabilen küçük işletmelerin, oyunun dışında kalmamak için eğilimleri iyi anlamasını gerektiriyor. Bu nedenle bugün rekabeti göğüslemek ve satış fırsatları yaratmak isteyen küçük işletmeler için, 2022’yi şekillendiren trendleri sıralıyoruz.

Kısa Videolar

Genellikle 30 ila 60 saniyenin altındaki kısa klip veya videolar hızlı tüketilebildiği ve saniyeler içinde net bir mesaj iletebildiği için hızlı dönüşler alabileceğiniz içeriklerdir. Bu eğiliminin en iyi yanı, kusursuz, profesyonelce çekilmiş klipler gerektirmemesidir. Çoğu işletme yalnızca bir akıllı telefonla bu trende ayak uydurabilir. YouTube gibi platformlar için ürün tanıtımlarına, özelliklerine odaklandığınız eğitici, açıklayıcı ve kısa videolar oluşturulmalı, ek olarak müşteriler tarafından oluşturulan özgün içeriğin kullanılması da düşünülmelidir.

Sosyal Medya

Satış hedeflerine ulaşmak için sosyal medya platformlarının kullanımını en üst düzeye çıkarmak yeni olmayan ancak gücü tartışılmayacak kadar büyük eğilimler arasında. Artık küçük işletmeler, müşteri tabanı oluşturmak için geleneksel reklamcılık kanallarındansa sosyal medyayı birincil kanal olarak kullanmayı tercih ediyor. Bunun nedeni uygun maliyetli olması, müşterilere ulaşma potansiyelinin yüksek olması, her platform için çeşitli metriklerin izlenebilmesi ve coğrafi hedefleme dahil ayrıntılı hedeflemeye olanak tanıyan sosyal medya reklamları.

Rakiplerinizin izinden giderek etkin oldukları platformlarda düzenli olarak paylaşımda bulunmanız, gerekirse bir sosyal medya uzmanından yardım almanız öneriliyor.

E-Ticaret

Araştırmaların, satın alma kararlarının %80’lere varan oranlarda çevrimiçi aramalarla başladığını göstermesi; e-ticaretteki yükselişin 2022’de de devam ettiğinin kanıtlarından. Dünya genelinde ekonomik kriz nedeniyle küçük işletmeler için endişeli bir süreç yaşanıyor olsa da online alışverişin barındırdığı fırsatlar söz konusu.

E-ticaretin geniş bir kullanıcı tabanına ulaşma ve kârı artırma potansiyelini kullanmak isteyen küçük işletmeler güçlü bir web sitesi yardımıyla rüzgara dayanabilirler. Bunun için domain (web sitenizin adresini belirleyerek kaydettirmeniz), hosting paketi (sitenizin yayınlanması için gereken altyapı hizmeti) ve WordPress gibi kodlama bilmeyenlerin bile dakikalar içinde site kurmasını sağlayan bir site oluşturucu seçmeniz yeterlidir.

Yapay Zeka ve Büyük Veri

Büyük Veri ve AI veriye dayalı hızlı ve bilinçli karar alınmasını sağladığından küçük işletmelerin üretkenliğini, kârlarını ve gelirlerini artırmaya yardımcıdır. Geleneksel veri analizi pahalı, zaman alıcı ve karmaşıktır.

Bilindiği üzere büyük veri, geleneksel olarak işlenmesi zor olan verileri ifade eder, AI ile çalışanların tarayamayacağı büyüklükte kaynağı saniyeler içinde analize hazır hale getirmesi işletmelerin rekabette öne çıkaran içgörüler sağlaması açısından büyük avantajdır. Bu hem trendlerin daha hızlı benimsenmesi hem de zaman tasarrufu ve verimlilik adına fark yaratır.

Bu nedenlerden müşterilerinizin davranışları hakkında bilgi veren pazarlama kampanyalarında yardımcı olabilecek ve satışları artırabilecek AI araçlarının, küçük işletmeler tarafından kullanılması önerilir.

Müşteri Deneyimi

Müşteriye öncelik vermek elbette ki yeni bir trend değil ancak tüketiciler için gittikçe daha çok önem kazanan bir bileşen haline geldiğinden işletmeler, son zamanlarda müşterilerle empati kurduklarını hissettirme yolunda adımlar atmakta. Müşteriler kendilerine değer verildiğini görmek istiyor ve işletmelerin müşteriyi merkeze almasını sağlayan kişiselleştirme; güven ve sadakat oluşumunu kolaylaştırdığından, bu konudaki en önemli aktörlerden birine dönüşüyor.

Müşterileriniz için arama geçmişlerine ve önceki satın alma kalıplarına göre önerilen ürünler sunmanız, bu nedenle önemli. Ayrıca hem olumsuz hem de olumlu geri bildirimleri gözden geçirmek ve şikayetler için yardımcı olmak küçük işletmenizin bu trendden yararlanmasını sağlayacaktır. Müşteriler onları önemsediğinizi ve hayal kırıklıklarını gerçekten dinlediğinizi hissederlerse, rakiplerinize dönmek yerine markanıza sadık kalmayı tercih eder.

Siber Güvenlik

Siber güvenlik, internete bağlı tüm sistemlerin veya cihazların güvenliğini, donanım, yazılım ve verilerin siber saldırılara karşı korunmasını içerir. İşletmelerin müşterilerinin verilerini korumak için gerekli tüm önlemleri almaları, günümüzde artık zorunluluk halini almıştır. Müşterilerin sitenizdeki tüm çevrimiçi etkileşiminin güvenli olması sağlanmalıdır.

Siber sızma olasılığını azaltmak için web sitenize, uygulamalarınıza ve temas noktalarınıza uygulayabileceğiniz güvenlik önlemlerini araştırmalı, güvenlik duvarları, şifreleme araçları ve fidye yazılımları gibi seçenekler üzerinde durmalısınız. Köklü güvenilir bir hosting sağlayıcısını tercih etmek de bu noktada değerli bir yatırımdır.

Mobil Pazarlama

Dünya çapında akıllı telefon kullanıcılarının 6,6 milyara ulaşması, mobil pazarlamanın önümüzdeki yıllarda da iş dünyasını şekillendirmeye devam eden bir trend olmaya devam edeceğinin göstergesi. Bilindiği üzere mobil pazarlama, çok kanallı bir dijital pazarlama stratejisi. Akıllı telefonlar, tabletler ve mobil cihazlar aracılığıyla web siteleri, e-posta, SMS, sosyal medya ve uygulamalar üzerinden potansiyel müşterilere ulaşmayı amaçlar.

Mobil uyum ve responsive tasarım gibi kavramlarla hayatımıza giren bu eğilim, web sitelerinin ve uygulamaların herhangi bir cihazdan sorunsuz çalışacak şekilde tasarlanmasını gerektirir.

İş-Yaşam Dengesi

İş dünyasını şekillendiren bir diğer 2022 trendi, çalışanlara değer vermek ve iş-yaşam dengesini teşvik etmektir. İş-yaşam dengesi sadece çalışanlarınıza değil, işinize ve müşterilerinize de fayda sağlayan dikkate alınması gereken bir bileşendir. Mutlu ve dinlenmiş personelle daha iyi hizmet sunmanıza ve işinizi büyütmenize yardımcı olur. Bu nedenle çalışanlarınıza uzaktan çalışma gibi esnek seçenekler sunabilir, çalışma saatleri yerine üretkenliğe odaklanabilirsiniz. Personelinizin biraz daha fazla izin kullanabileceği şekilde çalışma saatlerini düzenleyebilirsiniz.

Uzman Görüşü

kucuk-isletmelerin-yakalamasi-gereken-2022-trendleri_html_1dc4224b115c9190.png

İş dünyasının yükselen trendlerini benimsemek; küçük işletmelerin hem yeni kazanç fırsatları elde etmeleri hem de hedef kitlesiyle etkili iletişim kurmaları için önemlidir. Ancak tüm trendler iş akışınıza en iyi şekilde adapte edilse bile hızlı yüklenen, güvenli, kullanıcı deneyimi odaklı bir web sitesine sahip olmadığınız sürece çalışmalarınızın başarısı gölgelenecektir. Bu nedenle Turhost olarak her tür site ve bütçe için en modern donanımlarla sunduğumuz hosting ve kiralık sunucu seçeneklerini incelemenizi, hız ve güvenlik odaklı güçlü çözümlerimizden yararlanmanızı dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.