Gaziantep'te Emekliler KARA KIŞI Nasıl Geçireceklerini Düşünüyor? Soğuk havalar doğalgaz ve elektrik faturalarının kabarması anlamına geliyor.

Gaziantep'te Emekliler KARA KIŞI Nasıl Geçireceklerini Düşünüyor? Soğuk havalar doğalgaz ve elektrik faturalarının kabarması anlamına geliyor.
Gaziantep’te soğuklar yavaş yavaş hissedilmeye başladı. SoğuK havalar doğalgaz ve elektrik faturalarının kabarması anlamına geliyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana doğalgaza 3 defa zam yapılmasının ardından, geçim mücadelesi veren emekli vatandaşlar ne yapacaklarını düşünüyor.

Gaziantep'te havaların yavaş yavaş soğumaya başlaması ile birlikte emekli vatandaşların endişesi de arttı. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki fahiş artışın ardından, şu anda geçinemeyen emekliler kış aylarında ısınmaya nasıl bütçe ayıracağını karar kara düşünüyor.
Kış aylarına girmemizle birlikte Gaziantep’te soğuklar yavaş yavaş hissedilmeye başladı. Soğun havalar doğalgaz ve elektrik faturalarının kabarması anlamına geliyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana doğalgaza  3 defa zam yapılmasının ardından,  geçim mücadelesi veren emekli vatandaşlar ne yapacaklarını düşünüyor.

HASTANEYE Mİ, FATURAYA MI VEREYİM?

Yaz son günlerinde parklarda dinlenirken görüşlerini aldığımız emekli vatandaşlar “ emekliler açlığa mahkum ediliyor” şeklinde konuştular

Görüşlerini aldığımız Gaziantep'te yaşayan emekli vatandaş Ahmet Ç. "Cebimizdeki üç kuruşu hastaneye mi verelim yoksa doğal gaz faturasına mı? Bütçeyi nasıl denkleştireceğimizi bilemiyoruz.   1 ay boyunca hangi emekli 3.500 maaşla geçinebilir?” şeklinde konuştu.

Kiracı emekli olmanın daha da zor olduğunu belirten Hasibe K, “Gaziantep'te herşey çok pahalı...Maaşın 2 bin lirasını kiraya verdikten sonra kalan parayla nasıl geçinebiliriz ki. Bu sene doğal gaza yeterince zam geldi. Daha maaşı elimize almadan borçlarımıza dağıtıyoruz. Şimdi bir de harcamalara doğalgaz faturaları eklenecek. Bu hayat pahalılığında hiç bir şeye güç yetmiyor Çocuklarının desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyorum. Resmen bizi açlığa sürüklüyorlar.” Dedi.

Adını vermek istemediğini belirten bir emekli ise “Çok zor şartlar, geçinemiyorum. Gaziantep'te pazara para dahi ayıramıyorum. Markete de 200-300 lirasını ayırsam ekmek, yoğurt derken onlara bile yetmiyor. Elektriğime, suyuma, telefonuma hiç para kalmıyor. Emekli maaşı zamlı olsa da bir şeye yetmiyor.. Kira, çocuklar, giyim dedik mi yetmiyor. Hangi insan bu ücretle geçinebilir ki? Hükümet vatandaşı düşünmüyor. Ondan sonra kredi kartlarına borçlanıyoruz. Açıkçası kış aylarında gelecek faturaları düşünemiyorum bile.“ diye konuştu.

EMEKLİLER BU YÜK ALTINDAN NASIL KALKACAK?

Görüşlerini aldığımız emeklilerin büyük kısmı geçinemediğini belirterek, bütçeyi denkleştirmek için ya çocuklarından destek aldıklarını ya da ek işle eve para getirmeye çalıştıklarını belirttiler. Yaz aylarında en azından yiyeceklerin nispeten uygun olduğunu ve ısınma olmaması nedeniyle doğalgaz faturalarının düşük olduğunu belirten emekli vatandaşlar, “ Kış aylarında hem gıda, hem ısınma giderleri gelince biz bu yük altından nasıl kalkacağız bilmiyoruz. Bu kış emeklilere her zamankinden zor geçecek.” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.