GAZİANTEP’TE YAŞAMAK ÇOOKKKK ZOR! Gaziantep'te Hayat pahalılığının geldiği nokta…Nohut dürümü bile 20 lira! Asgari Ücret 5 Bin 500 LİRA

GAZİANTEP’TE YAŞAMAK ÇOOKKKK ZOR! Gaziantep'te Hayat pahalılığının geldiği nokta…Nohut dürümü bile 20 lira! Asgari Ücret 5 Bin 500 LİRA
Gaziantep’te ülke genelinde yaşanan ekonomik krize bağlı olarak hayat pahalılığı günden güne artıyor. Yüksek enflasyon nedeniyle her gün yeni bir ürüne zam gelirken, bir zam haberi de Gazianteplilerin vazgeçilmezi Nohut Dürümüne geldi. Geçen yıl 10 TL’ye satılan Nohut dürümü, son zamlarla birlikte 20 TL’den satılmaya başlandı.

Gaziantep’te her geçen gün artan hayat pahalılığı vatandaşın bütçesini zorluyor. Artan maliyetler nedeniyle gıda ürünleri, elektrik, doğalgaz gibi ürün ve hizmetlerin bedeli yüzde 100’ü aşan oranlarda zamlandı.

GAZİANTEP’TE YAŞAMAK ZOR!

Hemen her gün artan hayat pahalılığı vatandaşın ekonomisini sarsıyor. Söz gelimi kentte ikamet eden Asgari Ücretli bir çalışan, kazancının yüzde 40’lık bölümünü yalnızca ev kirası için harcıyor. Kalan yüzde 60’lık kısımda faturalar, mutfak masrafları, okul ihtiyaçları gibi giderlere ayrıldığında cepte para kalmıyor. Sosyal yaşamın neredeyse sıfıra indiği kentte, vatandaşların ekonomik sıkıntıları giderek artıyor.

YÖRESEL LEZZETLERE ULAŞMAK GÜÇLEŞTİ

Gaziantep’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmesinin ardından kentte başlayan pahalılık ile birlikte restoran, kafe gibi sosyal alanlara güç yetmiyor. Kentin yöresel lezzetlerinden olan Baklavanın fiyatı 300 TL’yi aşarken, Beyran, Katmer gibi kentle özdeşleşen lezzetlere de güç yetmez oldu.


Vatandaşların vazgeçilmezlerinden olan Nohut Dürümü dahi 20 TL’den satılmaya başlandı… Gaziantep Ciğer Kebapçılar Odası’na bağlı olarak hizmet veren esnaf, değişen  son tarife ile birlikte Nohut dürümü başta olmak üzere ürünler zam yaptı. Kentte daha önce 17 TL’den satılan nohut dürümü son zammın ardından 20 TL’den satılmaya başlandı. Ortalama 5 TL’ye satılan ayran ile birlikte vatandaşın bir öğünlük yemek maliyeti 25 TL’ye yükseldi.

Not: OKUL KANTİNLERİNDE EN UCUZ  TOST 10 LİRA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.