Mehmet Büyükekşi VAR’ın kapılarını açtı

Mehmet Büyükekşi VAR’ın kapılarını açtı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF 1. Lig Kulüpler Birliği üyelerine yönelik VAR Sistemi Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreter Kadir Kardaş ile MHK Başkanı Sabri Çelik, MHK Başkan Vekili ve VAR Sorumlusu Murat Ilgaz, MHK Üyesi Ahmet İbanoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, 1. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Murat Özkaya, Süper Lig ve 1. Lig Kulüp Başkanları, yöneticileri, idari temsilcileri, teknik direktörleri ve takım kaptanları katıldı. Son haftalarda TFF ve MHK'ya büyük tepki gösteren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile teknik direktör krizi yaşayan Beşiktaş'ın başkanı Ahmet Nur Çebi katılmadı.

Büyükekşi: "İngiltere Futbol Federasyon Başkanı ile temaslarım olacak"
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk hakemliğini iyileştirmek için her fedakarlığı yaptıklarını belirtirken, “Hakim, hakem ve hekim yaptıkları işte tarafsız ve ön yargısızdır. Üçüne de güvenmeliyiz. Biz hakemlerimize her imkanı sunuyoruz. Hata elbette olacaktır ama kötü niyet olduğunu düşünmüyoruz. VAR dünyada 29 ülkede uygulanıyor. Biz başarı anlamında en iyi yerde olmak istiyoruz. Haftaya İngiltere’ye gideceğim ve hakem danışmanımız Hugh Dallas ile İngiltere Futbol Federasyon Başkanı ile temaslarım olacak” ifadelerini kullandı.
VAR’dan sorumlu MHK üyesi Murat Ilgaz da sistemin işleyişi ve kurallarıyla ilgili olarak kulüp başkanlarına bilgi verdi. Görüntüler Avrupa’dan Daha sonra yedi VAR odasında kulüp başkanlarına uygulamalı olarak pozisyonlar ve değerlendirme yöntemleri anlatıldı. 
Özellikle ofsayt çizgisinin nasıl çizildiği ve hata payının yüzde bir olduğu aktarıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren bu bölümde 12 VAR hakeminin yanı sıra, FIFA kokartlı kadın hakem Neslihan Muratdağlı da bulundu. Görüntüler ise Avrupa liglerindeki pozisyonlar üzerinden değerlendirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.