Gaziantep'e Kara Kış GELDİ! Vatandaş Doğalgaza Gelen Zamlardan Dolayı 'SOBA'ya Yöneldi... Gaziantep'te Soba Fiyatları Ne Kadar? İşte Detaylar

Gaziantep'e Kara Kış GELDİ! Vatandaş Doğalgaza Gelen Zamlardan Dolayı 'SOBA'ya Yöneldi... Gaziantep'te Soba Fiyatları Ne Kadar? İşte Detaylar
Geçen yıl son 30 yılın en çetin kış mevsimini yaşayan Gaziantep’te havaların soğumaya başlaması ile birlikte vatandaşlar soba ve kömürcülerin yolunu tutu. Kış ayları yaklaşırken ve havalar soğumaya devam ederken vatandaşın ısınmaya yönelik hazırlıkları devam ediyor. Doğalgaz ve elektriğe gelen zamların ardından vatandaş eski ısınma yöntemine dönerken, soba ve kömür fiyatlarına da büyük zam geldi.

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte çarşıda soba satışlarında da hareketlilik yaşanıyor. Soba almak için uğrayanların sayısının son günlerde arttığını belirten esnaf Erdoğan Akşamoğlu “Ben 1982  yılından bu yana bu işi yapıyorum. Sobalar su anda 500 liradan başlıyor 2 bin 600-2 bin 700 liraya kadar var. Eskiye göre satışlarımız normalinden çok az. Ancak doğalgaza zam nedeniyle tekrar sobaya yönelenler nedeniyle bu yıl biraz daha hareketli.

En çok tercih edilen sobamız 8 köşeli ve fırınlı sobalarımız. Yaklaşık 20-25 çeşit sobamız var. Soba alırken sobanın duman geçirmemesine, hava kaçırmamasına dikkat etmeleri gerekiyor. Bazı kalitesiz sobalar var fiyatı uygun diye vatandaşlar onları tercih ediyor. Ama insan sağlığına zararlı zehirlenebilme ihtimalleri çok yüksek. En iyi bir soba 20-25 sene gider” şeklinde konuştu.

KALİTELİ OLMASI FİYATINDAN DAHA ÖNEMLİ

Satışlarda bir kıpırdanma olduğunu belirten bir diğer esnaf Mehmet Taş “Ben 40 yıldır bu işi yapıyorum. Fiyatlarımız 450 liradan başlayıp 2 bin 600 liraya kadar var. Şu an fiyatların yüksek olmasından dolayı insanlar daha uygun olanlardan alıyorlar. Bizim tavsiyemiz tabii ki iyisi. İyi bir soba 20 yıl kadar dayanabiliyor. Çelik ürünlerimiz var çelik saçtan yapılma ürünlerimiz de var. En iyi soba şu anda 2 bin 500 lira. Sobayı kayarken dikkat etmeleri gereken şey kömür tutuşmadan altını kapatmamaları lazım. Saba alırken kaliteli olması fiyatından daha önemli. Normal saçtan yapılma sobaları başka yerlerda çelik diye satıyorlar. Buna çok dikkat etmeleri gerekiyor. Çelik ile sacın arasındaki fark çelik daha uzun sure kullanılır. Sac sobalarında kışın ortasında patlama olayları olabilir. Yırtılma olabilir ve en fazla bir iki sene kullanabilirler.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.