Güneş Tutulması Gaziantep'ten Görülecek mi? Güneş Tutulmasını İzlemek İçin Rumkale'ye Akın Ettiler... Güneş tutulması nasıl izlenir? Güneş tutulması neyle izlenir ve çıplak gözle görülür mü?

Güneş Tutulması Gaziantep'ten Görülecek mi? Güneş Tutulmasını İzlemek İçin Rumkale'ye Akın Ettiler... Güneş tutulması nasıl izlenir? Güneş tutulması neyle izlenir ve çıplak gözle görülür mü?
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Tutulma Avcıları iş birliğinde düzenlenecek etkinlikle, bugün 25 Ekim’de yaşanacak parçalı güneş tutulması Fırat’ın incisi Rumkale’de gözlemlenecek. Güneş tutulması için artık beklenen tarih geldi çattı. Tüm dünyada olduğu gibi Gaziantep'te büyük bir heyecanla beklenen doğa olayı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri olan Güneş tutulması nasıl ve neyle izlenir sorularının cevaplarını bir araya getirdik...

Tutulma Avcıları Rumkale’de bir sunum gerçekleştirecek. Çıplak gözle izlenilmesinin zararlı olduğu tutulmada katılımcılara özel filtreli gözlükler verilecek, teleskopla da takip yapılabilecek. Parçalı güneş tutulması anında ilk temas, maksimum kapanma ve son temas takip edilecek.

Türkiye saati ile 12.40-15.05 arasında meydana gelecek parçalı güneş tutulmasının maksimum evresi saat 13.50'de gerçekleşecek, tutulmanın maksimum evresinde güneşin yaklaşık yüzde 50'si ay tarafından örtülecek.

GÜNEŞ TUTULMASI NASIL İZLENİR?

Uzmanlar güneş tutulması sırasında güneşe özel koruma olmadan dürbün, teleskop veya çıplak gözle asla bakılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. 

Zira, tutulma sırasında güneşe korumasız veya yeterli koruma olmadan bakılması durumunda gözlerde uzun vadede hasar yaratan etkiler meydana gelme ihtimali bulunuyor.

Güneş tutulmaları veya diğer güneş olayları sırasında güneşi gözlemlemek için özel filtreler kullanılması göz sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.