Gaziantep'in Gururu Erdemoğlu Holdingin Sahibi Olduğu SASA Borsa İstanbul'da Zirvede! Borsada sadece 7 şirketin piyasa değeri 100 milyarın üzerinde... SASA Birinci

Gaziantep'in Gururu Erdemoğlu Holdingin Sahibi Olduğu SASA Borsa İstanbul'da Zirvede! Borsada sadece 7 şirketin piyasa değeri 100 milyarın üzerinde... SASA Birinci
Borsada son aylarda yaşanan rekor yükselişlere rağmen sadece 7 şirketin piyasa değeri 100 milyar liranın üzerinde.

Borsa İstanbul son bir yılda yüzde 174 yükselmesine rağmen şirketlerin tamamına yakınının piyasa değeri halen 100 milyar doların altında. Son kapanışa göre, piyasa değeri 100 milyar üstünde olan şirket sayısı sadece 7 oldu.

Borsa İstanbul XU100 endeksi bu ay yüzde 23, ilk 10 ayda yüzde 111 ve son bir yılda ise yüzde 174 oranında yükseldi. Bu yükselişte piyasa değeri 100 milyar lirayı geçen şirketler, SASA, Koç Holding, Türk Hava Yolları, Fort Otosan, ENKA, TÜPRAŞ ve Ereğli Demir Çelik oldu.

SASA KATLADI

Piyasa değeri en yüksek şirket 208 milyar lira ile SASA bulunuyor.  Bu şirketi en yakın yüksek piyasa değeri ile takip eden şirket ise Koç Holding oldu. Koç Holding’in piyasa değeri 144 milyar lira. Dünyanın en büyük ve en karlı hava yolu şirketleri arasında gösterilen Türk Hava Yolları’nın piyasa değeri ise 135 milyar lira.

BANKALARDA SADECE GARANTİ

Borsada bankalar arasında piyasa değeri 100 milyar lirayı geçen tek banka Garanti Bankası oldu. Bu bankanın piyasa değeri 104 milyar lira olurken, Türkiye’nin en büyük özel bankası İş Bankası’nın piyasa değeri sadece 98 milyar lira.

Akbank piyasa değeri 80 milyar lira olurken, Yapı Kredi Bankası’nın piyasa değeri ise 80 milyar liraya bu hafta ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.