Zorlu Enerji’den tüketiciyi güvenli doğal gaz konusunda bilinçlendirecek kampanya

Zorlu Enerji’den tüketiciyi güvenli doğal gaz konusunda bilinçlendirecek kampanya
Gelecek nesillere daha yaşanabilir dünya bırakmayı hedefleyen Zorlu Enerji, doğal gaz dağıtımını sağladığı Gaziantep ve Kilis Bölgelerinde “Güvenli Doğal Gaz Kullanımı Bilinçlendirme Kampanyası” başlattı.

Gaziantep ve Kilis bölgesinde yaklaşık 500 bin aboneye doğal gazı güvenle ulaştıran Zorlu Enerji, 2022 yılı Eylül ayında başlattığı kampanya ile vatandaşları güvenli doğal gaz kullanımı konusunda bilinçlendirmeyi ve farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi destekleriyle hayata geçirilen proje kapsamında, vatandaşlara doğal gazın doğru kullanımı, doğal gaz acil hattı, gaz kaçağı/sızıntı, ve bu durumda yapılması gerekenler hakkında bilgi veriliyor. Proje kapsamında doğal gaz tüketicisi olsun ya da olmasın doğal gazdan kaynaklı zarar görme potansiyeli olan tüm bölge halkına doğal gaz güvenliği ve olası sızıntı sonrası ortaya çıkacak kokunun tanımlanması konusunda bilinç kazandırmak hedefleniyor. Kampanya sayesinde, vatandaşların risklerin farkına varması ve gerekli durumlarda “187 Doğal Gaz Acil Hattı”nı aramalarının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Birçok yakıt türüne göre çevreci, ekonomik ve güvenli olan doğal gazın güvenli bir şekilde kullanılması konusunun hayati öneme sahip olduğuna dikkat çeken Zorlu Enerji Elektrik ve Gaz Dağıtım Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Fuat Celepci, “Bilindiği gibi doğal gaz, evlere sokakların altındaki boru hatları ile iletiliyor. Bu nedenle dağıtım şirketlerimize bilgi verilmeden sokakta izinsiz kazı yapılması, boru hatlarına zarar verilmesine ve hayati tehlikelere yol açabiliyor. Doğal gaz, yer altında herhangi bir nedenle meydana gelmiş olan gaz kaçağı yoluyla kanalizasyon ya da su giderlerinden evlere sızabiliyor. Burada bize düşen en büyük görev, vatandaşlarımızı evlerinde doğal gaz kullansın ya da kullanmasın doğal gaz sızıntısı ile karşılaşabileceği konusunda bilinçlendirmek ve sokaklarında herhangi bir tabelasız kazı gördüklerinde acil hattımız üzerinden bilgi vermelerini teşvik etmek. Bu amaçla vatandaşımızda doğal gaz sızıntılarına karşın farkındalık yaratmak için “Güvenli Doğal Gaz Kullanımı Bilinçlendirme Kampanyası’nı” hayata geçiriyoruz” dedi.

Celepci, aslında kokusuz olan doğal gazın, kaçak olması durumunda kolayca anlaşılabilmesi için çürük sarımsak kokusuyla kokulandırılmış olduğunu hatırlatarak doğal gazın güvenli kullanılması için şu tavsiyelerde bulundu: “Benzer bir koku aldığımızda; en öncelikli olarak kapı ve pencereyi açıp ortamı havalandırmak, ana vanayı kapatarak elektrik ekipmanlarına dokunmamak, herhangi bir elektronik aleti fişinden çekmemek gerekiyor. Bizim vatandaşlarımızdan asıl talebimiz ise gaz kokusu duydukları mekanı acilen boşaltarak hemen 187 Doğal Gaz Acil Hattımızı aramaları. Bu noktada bizler devreye girerek gereken tüm müdahaleleri yapıyoruz”

Önden alınabilecek küçük tedbirlerle doğal gazın güvenli kullanımıyla ilgili önlemlerin kolayca alınabileceğini ifade eden Fuat Celepci, tüketicilere şu uyarılarda bulundu: “İç tesisat yaptırılırken mutlaka Zorlu Enerji Doğal Gaz şirketimizden alınmış yetki belgesi bulunan firmalara başvurmak ve Zorlu Enerji’yi bilgilendirmeden tesisata müdahale etmemek ilk öncelik olmalı. Kombi, şofben ve soba bacalarını sık sık kontrol ederek özellikle rüzgarlı havalarda yerinden çıkmadığından ve yerine tam oturduğundan emin olunmalı ve havalandırma menfezleri kapatılmamalı. Zorlu Enerji’nin bilgisi olmadan cihazlar dolap içine alınmamalı, yanı sıra doğal gaz cihazlarının bakımı ve baca kontrolleri yıllık olarak yetkili servislere yaptırılmalı. Evden uzun süre uzak kalınması halinde ise sayaç vanası mutlaka kapatılmalı” diye konuştu.

Zorlu Enerji, Eylül ayı itibarı ile hayata geçirdiği kapsamlı bilinçlendirme kampanyası doğrultusunda şu faaliyetleri hayata geçirecek:

İlçe belediyelerini proje hakkında bilgilendirerek tüm kurumlara Büyükşehir Belediyesi’nden alınacak resmi yazı ile bilgilendirme broşürleri dağıtarak belediyeden yapılacak bilgilendirme anonslarını kalıcı dokümanlar ile destekleyecek.

Doğal gaz kullanımı konusunda uzman ekipleriyle sahaya inerek Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kurumu (GAZMEK) içinde seminerler verecek.

Gaziantep Valiliğinin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi izinleriyle Zorlu Holding’in Çalışan Gönüllüleri Kıvılcımlarla birlikte MEB bünyesindeki okullarda öğretmenleri, öğrencileri, idari görevlileri ve çalışanları bilgilendirecek.

Belirlenen ilçelerdeki Aile Sağlık Merkezleri (ASM) ve devlet hastanelerine bilgilendirme yapacak.

Üniversite öğrencilerine kampanya kapsamında seminerler verilerek projenin destekçileri ile birlikte aboneler başta olmak üzere tüm vatandaşları bilgilendirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.