Fakıbaba’dan sonra gözler Asım Güzelbey’de

Fakıbaba’dan sonra gözler Asım Güzelbey’de
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın istifa etmesinden sonra gözler Gaziantep Büyükşehir Belediye eski başkanı Asım Güzelbey'e çevrildi. Güzelbey'in nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Ak Parti’nin iki dönem Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yapan Asım Güzelbey iddialara göre, Ak Parti’de hem Şanlıurfa Milletvekilliği hemde Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın sürpriz bir şekilde Ak Parti’den ve milletvekilliğinden istifa etmesinden sonra ve aynı zamanda İyi Parti’ye geçeceğini açıklaması nedeniyle gözler Ak Parti’nin iki dönem Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yapan Asım Güzelbey’e çevrildiği belirtildi. Güzelbey ile Fakıbaba’nın ikisinin de 40 yıllık arkadaşlıkları bulunurken bu nedenle Güzelbey’in Fakıbaba’nın yolunda gidip gitmeyeceği merak edildiği ifade edildi. Bunun yanı sıra Asım Güzelbey’in de daha önce Deva Parti Genel Başkanı Ali Babacan ile görüştüğü ancak bu görüşme sonrasında Güzelbey’in herhangi bir partiye geçmeyeceğini söylediği son günlerdeki siyasi kulislerdeki konuşmalara göre Güzelbey’e en başta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da teklifler geldiği söyleniyor.

AK PARTİ’DE KİMLER GİDECEK? KİMLER KALACAK?
Ak Parti’de üç dönem kuralına takılan başta Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer’in durumları belirsizliğini korurkenbu üç isim için son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği öğrenildi. Erdoğan’ın bu üç isimle ilgili nasıl bir karar vereceği merak edilirken iki dönemden bu yana milletvekili olan Ali Şahin, Derya Bakbak ve ilk dönemleri olan Mehmet Sait Kirazoğlu ve Müslüm Yüksel’in durumunun da ne olacağı henüz netlik kazanmadığı öne sürüldü.

GÜZELBEY NE YAPACAK?
40 yıldan buyana hem aynı üniversitede okuyan hemde arkadaşlıkları bulunan ve aynı zamanda Ak Parti’de Büyükşehir belediye başkanlıkları görevlerinde bulunan aslen Birecik doğumlu Şanlıurfalı olan ve Gaziantep’in de eniştesi olan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın şok bir şekilde İyi Parti’ye geçeceğini açıklamasından sonra yine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Asım Güzelbey’in de siyaset sahnesinde nerede yer alıp almayacağı kamuoyunda merak edilmeye başlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.