Gaziantep'te Madde Bağımlıları Esnaf Ve Vatandaşın Korkulu Rüyası Oldu! Bir Öğrencinin 'Eve giderken takip edilmekten korkuyorum. Okula rahat gidip gelmek istiyorum!' Serzenişi Adeta Olayın Boyutunu Gözler Önüne Serdi

Gaziantep'te Madde Bağımlıları Esnaf Ve Vatandaşın Korkulu Rüyası Oldu! Bir Öğrencinin 'Eve giderken takip edilmekten korkuyorum. Okula rahat gidip gelmek istiyorum!' Serzenişi Adeta Olayın Boyutunu Gözler Önü
Önceki gün Gaziantep Üniversitesi önündeki tramvay durağında, 17-22 yaş aralığındaki madde bağımlısı gençler, çevredeki vatandaşlara korku dolu anlar yaşattılar. Madde bağımlısı insanlarla artık her yerde karşılaşıldığını belirten vatandaşlar, “ Bu gençleri ve bizleri koruyacak önlemler alınmalı” yorumunu yaptılar.

Önceki gün Gaziantep Üniversitesi önündeki tramvay durağında, 17-22 yaş aralığındaki madde bağımlısı gençler, çevredeki vatandaşlara korku dolu anlar yaşattılar. Madde bağımlısı oldukları düşünülen 5-6 kişilik  grup, tramvay geçerken yolda sanki ezilmek istercesine tramvayla kafa kafaya yürüdüler. Gençlerin, kendilerinden geçmiş hareketleri, çevredekilere sözlü sataşmaları, vatandaşları rahatsız etti.  Artık hemen her gün böyle olaylarla karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin önlemleri daha da arttırmasını istediler.

“DEVLETİN BU OLAYLARA ARTIK EL ATMASI GEREKİYOR”

Sürekli olarak Gaziantep Üniversitesi civarlarında, bu tür olaylarla karşılaştıklarını belirten Gülizar Y. “Çoğunlukla, okulun önünden ne zaman geçsem, özellikle ders bitiş zamanında, yani öğleden sonra 3-4 gibi, bu bağımlılar sürekli okulun etrafında dolaşıyor. Devletimizin artık bu olaylara, el atması gerekiyor. Okula gittiğim için, haftanın belli günleri bu yolları kullanmak zorundayım ve can güvenliğimizin olmadığını düşünüyorum.” dedi.

“PEÇETELİKLERİMİZİ ÇALIYORLAR”

Okulun güvenliğini de riske attığını belirten öğrenciler, artık evlerine giderken rahatsız edilmek istemediklerini söylediler. Çevredeki işletme sahiplerinin de, bu tür olaylardan etkilendiklerini söyleyen işletme sahibi İ.Z “Madde bağımlısı kendini bilmez adamlar gelip, peçeteliklerimizi çalıyorlar. Müşterilerimizi rahatsız ediyorlar. Kimseye zarar gelsin istemeyiz. Madde kullandıkları için kendinden geçmiş gençler eşyalarımıza zarar veriyor, saçma sapan konuşuyorlar. Güzellikle uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Çünkü adamın yanında ya bıçak olursa diye bana veya elemanlarımıza, müşterilerimize zarar vermesini önlemek için alttan alıyoruz. Artık, bu çevreden de,  bu şehirden de uzak dursunlar. Devletimizden beklentimiz gençlerimizi korusun ve böyle şeylere son verilsin” dedi.

“BİRBİRLERİNİ ISIRIYORLARDI”

Kendinden geçen gençlerin, birbirlerini ısırdıklarını söyleyen üniversite öğrencisi Ayşe K. “Geçen hafta üniversite önünde bulunan pastanelerin birinden, dersten önce poğaça almaya gittim. O sırada kasada beklerken üçlü erkek grubu geldi. Kasiyerle dalga geçmeye başladılar. Kasiyer duymazdan gelince, sinirlendiler ve gülerek birbirlerini ısırıyorlardı. Kendinde değillerdi korktum ve acele bir şekilde aldığım şeylerin parasını bırakıp çıktım. Ders çıkışı, para üstünü almayı unuttuğum için tekrar aynı yere gittim ve üçlü grubun daha sonra ne yaptığını sordum. Uğraşmamak için, gitsinler diye, istedikleri şeyleri verip göndermişler. Kış geldiği için havalar da erken kararmaya başlayacak. Eve giderken takip edilmekten korkuyorum. Okula rahat gidip gelmek istiyorum” dedi.

Gaziantep Üniversitesi çevresinde günlük olarak yaşanan bu olaylara artık şehrin her noktasında karşılaşılabildiğini belirten vatandaşlar, yetkililere denetimleri sıklaştırmaları çağrısında bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.