Gaziantep Sanayi Odası bugün sandık başına gidiyor. Sanayi Odası'nda 5 bin 500 kişi oy kullanacak

Gaziantep Sanayi Odası bugün sandık başına gidiyor. Sanayi Odası'nda 5 bin 500 kişi oy kullanacak
Gaziantep Sanayi Odası bugün sandık başına gidiyor. Saat 09'00'da GSO'da yapılacak olan komite ve meclis üye seçimlerinde 35 komite ve 77 meclis üyesi seçilecek.

Tüm hazırlıkların tamamlandığı Gaziantep Sanayi Odası'nda 35 komiteden 32’sinde tek liste ile seçime gidilecek. Genç kadın meclis üyelerinin de yer alması beklenen Sanayi Odası'nda 5 bin 500 kişi oy kullanacak 

Bugün Sanayi Odası hizmet binasında yapılacak olan seçimlerde yeni meclis üyeleri belirlenecek. Daha önce 27 grubun mücadele verdiği Sanayi Odası'nda bu sayı 35'e yükselirken, grup sayısının artmasıyla birlikte daha önce 64 olan meclis üyesi sayısı da 77'ye çıktı. Seçimlerde komite sayısındaki artış da gözlerden kaçmadı. Daha önce 159 olan komite üye sayısı 189'a, üye sayısı ise 2 bin 500'den 5 bin 500'lere çıktı.   

3 KOMİTEDE İKİ LİSTE 

18 Nolu  Plastik ve Kauçuktan Ayakkabı, Bot, Çizme, Terlik ve Yan Sanayi Ürünleri İmalatı Meslek Komitesinde Komitesinde Attila Sağlamer, Mustafa Savrum, Kemal Şirikoğlu  ve ve Mehmet Hösükoğlu’nun yer aldığı liste ile Necdet Tombalak, Cemil Sarıoğlu,  Kemal Akınal ve Emre Sıvakçıgil’in yer aldığı genç isimlerden oluşan liste yarışacak. 

REİS REİSOĞLU ŞAHİN İLE YARIŞACAK 

14 Nolu Dokunmamış Kumaş, Konfeksiyon ve Dar Dokuma Ürünleri İmalatı Meslek Komitesi’nde de Reis Reisoğlu’nun listesi ile Hanifi Şahin’in listesi yarışacak.  16 Nolu Triko, Örgü İmalatı Meslek Komitesi’nde ise iki listeli bir seçim yaşanacağı ileri sürüldü. İkinci grubun çalışmalarını yürüttüğü ancak net olmamakla birlikte seçimlerin tek liste ile de yapılabileceği öğrenildi.  

AYAKKABICILAR UZLAŞTI 

17 Nolu Deriden Ayakkabı, Çizme, Bavul, Çanta ve Yan Sanayi Ürünleri İmalatı Meslek Komitesi’nde, Yenilikçi Grup ile GASİD arasında uzlaşma sağlandığı, uzlaşma sonrası komite seçimlerine tek liste ile gidileceği öğrenildi. Listede Ahmet Güven, Hakan Çelik, Ömer Melekoğlu gibi isimler yer aldı. 

ÜNVERDİ MESAJ VERMİŞTİ 

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, gazetemize hafta içinde yaptığı açıklamada "Mecliste yaş ortalaması düşecek. 100.'ncü yıla yakışır bir oda olmak amacıyla yol çıktık. Bu konuda ciddi çalışmalarımız mevcut. Kasım ayındaki meclis toplantısında gençleri ne kadar önemsediğimiz ortaya çıkacak. Burada vizyon değişikliği olacak. Bakın bizler yeni nesil sanayici platformu kurduk. İkinci, üçüncü kuşak sanayici gençlerin yer aldığı platform. Çok yerden arayıp, oğlumu ya da kızımı göndermek istiyorum diyenler var. Bunları duyunca ne kadar doğru bir iş yaptığımız görüyorum ve gözlerim yaşarıyor. Biz gençler için ne gerekiyorsa yapacağız. Bizden bu işe gövdemizi koyduk. Gençler Gaziantep'i uçuracak " demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.