Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda durdurulan İBB logolu cenaze aracından 144 kilo uyuşturucu çıkmıştı... Zanlıların İfadeleri Ortaya Çıktı

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda durdurulan  İBB logolu cenaze aracından 144 kilo uyuşturucu çıkmıştı... Zanlıların İfadeleri Ortaya Çıktı
Adana'da uygulama noktasında durdurulan 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) cenaze nakil aracı' ibareli araçtan çıkanlar şoke etti. 144 kilo 550 gram esrarın ele geçirildiği minibüsteki iki kişi gözaltına alınırken, şüphelilerle bağlantılı olduğu saptanan H.K. de Diyarbakır’da yakalandı. Adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Öte yandan şüphelilerin ifadeleri de ortaya çıktı.

' İBB cenaze nakil aracı' ibareli araçta 144 kilo 550 gram esrar ele geçirildi. Adana'da yakalanan araçta bulunan iki kişi gözaltına alınırken, şüphelilerle bağlantılı olduğu saptanan H.K. de Diyarbakır’da yakalandı. Şüphelilerin, İstanbul’un çeşitli yerlerinden aldıkları 5 cenazeyi Nevşehir, Kayseri, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır’a götürdüğü, dönüşte de esrarların araca yüklendiği kaydedildi. 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. İşte Türkiye'nin konuştuğu operasyonun detayları...

ŞÜPHE ÜZERİNE DURDURULDU
Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) otoyolunda Mersin yönüne giden, üzerinde 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehirler arası cenaze nakil aracı' ibaresi olan minibüsü şüphe üzerine İncirlik polis uygulama noktasında durdurdu.

144 KİLO 500 GRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
Ekipler, aracın cenaze taşıma bölümünde, narkotik köpek 'Oscar' ile arama yaptı. 'Oscar'ın tepki vermesi üzerine araçtaki detaylı incelemede, 24 kilosu esrar tozu olmak üzere 144 kilo 550 gram esrar ele geçirildi. Sürücü Ersin E. ile yanındaki Bünyamin S. gözaltına alındı.

CENAZE GÖTÜRÜP ESRAR YÜKLEMİŞLER
Şüphelilerin, İstanbul’un çeşitli yerlerinden aldıkları 5 cenazeyi Nevşehir, Kayseri, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır’a götürdüğü, dönüşte de esrarların araca yüklendiği kaydedildi.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Şüphelilerle bağlantılı olduğu saptanan H.K. de Diyarbakır’da yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

ZANLILARIN DA İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI
Cenaze aracının şoförü olan 44 yaşındaki Ersin E.’nin, ifadesinde 10 bin lira maaşla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Cenaze Hizmetleri Müdürlüğü'nde cenaze nakil araç şoförlüğü yaptığını söylediği, yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde şoför olan N. B.'nin kendisine "Eğer Diyarbakır'a giderseniz Diyarbakır'dan esrar gelecek ihtiyacı olan varsa bu işi yapabilir. Diyarbakır'a gideceğiniz zaman beni ara istersen o kişinin numarasını veririm" dediğini anlattı.

Birlikte yakalandıkları Bünyamin S.’nin iki evli olduğunu ve bankaya yaklaşık 80 bin lira borcu olduğunu anlatan Ersin E., "N.B.'nin uyuşturucu taşıma işini Bünyamin'e anlattım. O da borcumu kapatayım bir kereliğini bu işi yapalım dedi. 8 Ekim'de İstanbul'un belirli bölgelerinden 5 cenaze topladık ve saat 19.00 gibi İstanbul'dan çıkış yaptık. Cenazeleri Nevşehir, Kayseri, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır'a götürecektik. Daha önce İBB'de şoför olan N.B.den aldığım telefon numarasını aradım ve Diyarbakır'a biz geliyoruz dedim. Cenazeleri sırasıyla bıraktıktan sonra 9 Ekim'de Diyarbakır'da son cenazeyi verdik. Daha sonra telefonla ulaştığım kendisini Davut olarak tanıtan kişi ile buluştuk. Davut, bize malın ot olduğunu, 85 kilo olduğunu İstanbul'a götürdüğümüz de ise 100 bin lira nakit para vereceğini söyledi.

"GELEN KONUMA GİTTİM! GİRER GİRMEZ..."
Telefonumda gelen konuma gittim. Site içerisinde siteye girer girmez sağ tarafa yanaştık ve bizim yattığımız bölüme çuvallarla-poşetlerle esrarı yükledi ve 100 bin lira olduğunu söylediği poşeti verdi ve biz oradan hemen ayrıldık. Biz Diyarbakır'ı çıkmadan esrardan koku yayılmaya başladı biz de bu çuval ve poşetteki esrarı aracın arka yük bölümüne aldık. Yolumuza devam ettik o sırada Bünyamin paraları saydı. Borcu olduğundan dolayı paranın 85 bin lirasını benim bilgim ile kendisi aldı 15 bin lirasını da ben aldım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.