Emlakçının oyunu YOK ARTIK dedirtti! Ev sahibi hayatının şokunu yaşadı

Emlakçının oyunu YOK ARTIK dedirtti! Ev sahibi hayatının şokunu yaşadı
Dolandırıcılar, kira artışlarından yararlanmak için uyguladığı yeni numara yöntemi herkesi şaşkına uğrattı.

Dolandırıcılar, kira artışlarından yararlanmak için uyguladığı yeni numara yöntemi herkesi şaşkına uğrattı. İstanbul'da bir emlakçının aynı bölgede 23 ayrı ev kiraladığı ve daha sonra bunları yüksek fiyatlara başkalarına kiraladığı ortaya çıktı.

Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıkları artan kiralar nedeniyle her zamankinden daha önemliyken, fırsatçılar çeşitli hileli taktiklere başvurabiliyor.


İstanbul Şişli'deki olayda, bir emlakçı aynı blokta 23 evi kiraladıktan sonra kendisi gibilere kiraladı. Hülya K., Şişli'deki olay sırasında evini kiraladı. Kiracı evde yalnız yaşamak istediğini ancak birkaç gün içinde evi başkasına kiraladığını ifade etti.

Evi kiralayan emlakçı kontratta başkasına kiralanamayacağı maddesini de koydu. Hülya K. gerçeği ise komşusundan gelen telefonla öğrendi. Ev sahibi şikayetçi oldu, emlakçı ise dava süreci devam ediyor diyerek açıklama yapmadı.

Dolandırıldığını iddia eden Hülya K. yaşadığı şaşkınlığı anlatırken, "Başkalarına evi kendi evi olarak göstermiş, kendi adını yazarak kontrat düzenlemiş. Siz benimle ortak mısınız dediğimde, ‘Ev benim istediğimi yaparım’ diyor. Ben, bin 300 liraya kiraya vermiştim ancak başkasına 4 bin liraya kiralamış. Tamamen evi sahiplenmiş durumda.

KOMŞUSUNDAN GELEN TELEFONLA ÖĞRENDİ

Komşum beni aradığında, ‘Evde ne kadar çok sirkülasyon var.’ dedi. Kapıyı tıkladığımda, ‘Siz kimsiniz? Benim kiracım değilsiniz.’ dedim. Gerçek kiracıyı aradığımda kirayı arttırmayı, böyle devam ettirmeyi teklif etti." ifadelerini kullandı.

(Kaynak: CNN Türk)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.