Gaziantep'te huzur denetimi... Araç kiralama şirketleri, oteller ve günübirlik evlerde aramalar yapıldı.

Gaziantep'te huzur ve güven ortamının sağlanması amacı ile yapılan denetimlerde araç kiralama şirketleri, oteller ve günübirlik evlerde aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda 10 şüpheli şahıs gözaltına alınırken 4 işyeri hakkında yasal işlem başlatıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün yazılı açıklaması şu şekilde;

"İlimizde huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, başta asayiş ve terör olayları olmak üzere suç işlemesinin önlenmesi, aranan şahısların yakalanması amacıyla ilimiz genelinde ilgili birimlerimizden 66 ekip ve 223 personelimizin katılımıyla 43 farklı noktada ve ilimizde faaliyet gösteren araç kiralama şirketleri, oteller ve günübirlik evlerin denetimine yönelik 01.10. 2022 tarihinde yapılan Huzurlu Sokaklar ve Terör Suçları Uygulamasında;

4.112 şahıs sorgulanmış, çeşitli suçlardan aranan 10 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiş, 4 işyeri hakkında gerekli adli ve idari işlem yapılmıştır.

Yapılan denetimlerde 1.019 araç kontrol edilmiş, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun çeşitli maddelerini ihlal ettiği tespit edilen 50 sürücü ve araç plakasına cezai işlem uygulanmış, 8 araç trafikten men edilmiştir".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.