Şehit Yusuf Ataş’ın vasiyeti yürekleri dağladı! Birçok Ünlü İsimden art arda paylaşımlar geldi... Şehit Yusuf Ataş'ın Paylaştığı Vasiyeti

Son dakika haberi... Türkiye, Şehit Yusuf Ataş'ın vasiyetini konuşuyor. Şehidin vasiyetini anlattığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Haluk Levent, Oğuzhan Uğur, İzzet Çapa gibi birçok ünlü isimden de art arda paylaşımlar geldi. Öte yandan şehit Yusuf Ataş'ın vasiyetine ilişkin LÖSEV, sosyal medyadan bir açıklama yayınladı. İşte detaylar...

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu’nda teröristlerin şehit ettiği 21 yaşındaki Piyade Astsubay Yusuf Ataş’ın vasiyeti yürekleri dağladı. Ataş, “Eğer ölürsem bir lösemili kız çocuğunun bütün masraflarını karşılayın hayatı boyunca” dedi. 
Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce açılan taciz atışı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Yusuf Ataş şehadet haberi, Bingöl’deki ailesine verildi.

Askeri yetkililer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri ve polis ekipleri, şehidin Kültür Mahallesi’ndeki evine giderek, kentte görev yapan polis memuru baba Necat ile anne Nejla Ataş’a acı haberi verdi. Haberin ardından şehidin evine Türk bayrakları asıldı.

ARKADAŞLARINA VASİYETİNİ SÖYLEDİĞİ ANLAR
Ailenin dört çocuğunun en büyüğü olan şehidin arkadaşlarına vasiyetini söylediği anları cep telefonu kamerasıyla kaydettiği ortaya çıktı.

Videoda, şehit Yusuf Ataş’ın “Benim vasiyetim; hayatta en çok istediğim şey… Eğer ölürsem bir lösemili kız çocuğunun bütün masraflarını karşılayın hayatı boyunca. Bayramlarda anne ve babamın elini öpün” dediği görülüyor.

Şehidin naaşının memleketi Elazığ’da düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

HALUK LEVENT: ONUN VASİYETİ HEPİMİZE...
Şehit Yusuf Ataş'ın vasiyet görüntüleri ile ilgili ünlü isimlerden de paylaşımlar geldi. Şarkıcı Haluk Levent, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yusuf Aktaş kardeşimiz bugün şehit oldu. Çok üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun. Onun vasiyeti hepimize." ifadelerini kullandı.

OĞUZHAN UĞUR: VASİYETİN EMİRDİR
YouTuber Oğuzhan Uğur, sosyal medyada şehidin görüntüsünü paylaştı ve "Vasiyetin emirdir" notunu düştü.

İZZET ÇAPA: BİZE, HEPİMİZE EMİRDİR
Ünlü işletmeci İzzet Çapa, şehit Yusuf Ataş ile ilgili yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi:


"Irak'ta şehit olan P. Asb. Çvş. Yusuf ATAŞ'ın vasiyetidir... Bize, hepimize emirdir...
Aldık, başımızın üzerinde kabul ettik kardeşim... Aziz ruhun şâd olsun..."

LÖSEV’DEN AÇIKLAMA
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Ataş’ın vasiyetinin ardından açıklama yaptı. Vakıf, Ataş’ın vasiyetini yerine getirmenin ‘boyunlarının borcu’ olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi:

“Vatan için gözünü kırpmadan şehitlik mertebesine yükselirken lösemili çocuklarımızı kalbinde taşıyan mehmetçiğimizin
Vasiyetini yerine getirmek boynumuzun borcudur. Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen Astsubay Yusuf Ataş’a Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.